Fall i renteinntektene for Danske Bank Norge

Men bankens inntekter steg i andre kvartal. Danske Bank Norge opplevde vekst i utlån til privatmarkedet, men måtte samtidig konstatere fall i utlån til bedriftsmarkedet.
– Danske Bank i Norge bygger videre på den gode starten vi fikk i første kvartal, sier landesjef Trond F. Mellingsæter. | Foto: Danske Bank
– Danske Bank i Norge bygger videre på den gode starten vi fikk i første kvartal, sier landesjef Trond F. Mellingsæter. | Foto: Danske Bank

Utlånsveksten i privatmarkedet var på 11 prosent sammenlignet med andre kvartal i fjor. Samtidig falt utlån til bedriftsmarkedet, ifølge banken skyldes dette redusert eksponering i oljeservice-segmentet og at flere aktører har finansiert via obligasjonsmarkedet.

– Lavere marginer

Netto renteinntekter etter andre kvartal i år var på 2.746 millioner norske kroner, mot 3.074 millioner kroner på samme tid i fjor.

– Primært som følge av lavere marginer, skriver Danske Bank i en pressemelding i forbindelse med offentliggjøringen av kvartalstallene fredag morgen.

Etter andre kvartal hadde bankens inntekter totalt steget til 3.649 millioner kroner fra 3.588 millioner kroner til samme tid i fjor.

– Danske Bank i Norge bygger videre på den gode starten vi fikk i første kvartal, og fasit etter første halvår viser bedring på en rekke punkter. Det er i så måte betryggende å se at banken hever seg videre etter et utfordrende 2020, og spesielt at tapsavsetningene nå er nede på lave nivåer igjen, uttaler landesjef Trond F. Mellingsæter i Danske Bank Norge i meldingen.

Driftskostnadene er nå på 1.682 millioner kroner og det er ned fra 1.877 millioner kroner etter andre kvartal i fjor.

– Avsetninger til mulige tap er kraftig ned sammenlignet med andre kvartal 2020, skriver banken i meldingen.

Nå er det 485 millioner kroner, som er ned fra 4.238 millioner kroner i fjor.

– Flere nordmenn velger oss

Mellingsæter mener årets to første kvartaler har vært preget av høyere totale inntekter, drevet av et videre løft for handelsinntektene, samt av fremdeles lave kostnader.

– Vi ser også at utlånsveksten i privatmarkedet fortsatt er meget sterk, og at flere og flere nordmenn altså velger oss som sin hovedbank, uttaler Mellingsæter og legger til:

– Gjennom de siste månedene er det også gledelig å se at våre norske fond og vårt norske investeringsteam fortsetter å høste betydelig med lovord, og at vi på shippingsiden nå har tatt ytterligere grep for å bidra til en enda mer bærekraftig utvikling av bransjen.

Handelsinntektene dette kvartalet steg til 314 millioner kroner, fra minus 151 millioner kroner på samme tid i fjor.

– Den gode trenden fortsetter

Danske Bank Norge fikk et resultat etter skatt på 1.118 millioner kroner, mot et tap på 1.890 millioner kroner på samme tid i fjor.

Banken selv trekker frem høyere inntekter, lave kostnader og en sterk kundevekst.

– Danske Bank Norges resultat etter andre kvartal i år viser at den gode trenden fra begynnelsen av året fortsetter. De totale inntektene stiger ytterligere, driftskostnadene holdes lave og bankens sterke vekst i privatmarkedet opprettholdes, skriver banken i meldingen.

Analytikere i Danske Bank mener at den norske virksomheten må omstruktureres hvis banken skal nå 2023-målet

Danske Bank vil ønske Herøy kommune tilbake som kunde – om en stund

Danske Banks Mobilepay, Vipps og finske Pivo slår seg sammen

Danske Bank er den eneste norske banken som betaler daglige bøter til Finanstilsynet 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

FORTSATT MED: Øyvind Thomassen er fortsatt med som leder i Sbanken etter DNB-fusjon | Foto: Sbanken

Dette gjør Sbanken-sjefene i dag

For abonnenter