Banksjefene i DNB og Sbanken møtte de ansatte

Ifølge DNB-sjefen vil et oppkjøp ikke gå utover de ansatte. Til E24 sier hun at jobbene er trygge.
– En av grunnene til at vi er interessert, er nettopp på grunn av de ansatte og den kompetansen som sammen har skapt en milliardvirksomhet med utgangspunkt i Bergen, sier Braathen til avisen.
Tidligere har FinansWatch kunnet melde at ledelsen og styret i Sbanken har vedtatt at samtlige ansatte i selskapet får én ekstra månedslønn for å stå i jobben frem til årsskiftet.
DNB sikret seg over 90 prosent av Sbanken-aksjene
Det var i midten av april at det ble kjent at DNB ønsket å kjøpe Sbanken for 11,1 milliarder kroner. I etterkant av dette har DNB utvidet akseptfristen og også økt tilbudet fra 103,85 kroner per aksje til 108,85 kroner per aksje.
Da fristen for DNBs bud på Sbanken gikk ut ble det klart at DNB nå kontrollerer 90,9 prosent av Sbanken og kan tvangsinnløse de resterende eierne som ikke vil selge. Men Konkurransetilsynet kan fortsatt sette foten ned.
– Det er i Bergen vi skal skape verdiene
Det er foreløpig ikke bestemt hvor arbeidsplassene skal være lokalisert, men ifølge Braathen er «Bergen viktig», skriver E24.
– Det var en av de tingene som var positivt for oss før vi viste interessen, at hovedsetet til Sbanken er i Bergen. Vi forventer og tenker at de fleste kommer til å fortsette i Bergen. Det er i Bergen disse verdiene er skapt, og det er i Bergen vi skal skape verdiene videre, sier hun til avisen.
– Kunne levd lykkelig alene
Thomassen uttrykker vemod over å selge banken.
– Vi har bygget dette i Fyllingsdalen fra 1999. Da jeg kom tilbake var planen å ta Sbanken til et annet sted. Jeg tror vi kunne levd lykkelig alene også, men det finnes noen muligheter her, sier han til E24.
Sjefen i Sbanken gleder seg over salget til DNB
Disse ble kjøpt av DNB – slik har det gått
DNB åpner for å videreføre Sbanken-navnet
Relaterte artikler:
Dette er veien videre for Sbanken og DNB
For abonnenter