Nå har DNB sikret seg over 90 prosent av Sbanken-aksjene

Da fristen for DNBs bud på Sbanken gikk ut ble det klart at DNB nå kontrollerer 90,9 prosent av Sbanken og kan tvangsinnløse de resterende eierne som ikke vil selge. Men Konkurransetilsynet kan fortsatt sette foten ned.
Foto: PR/DNB
Foto: PR/DNB

Da fristen gikk ut mandag ettermiddag hadde DNB mottatt aksepter for rundt 81 prosent av de utestående aksjene og stemmerettighetene i Sbanken. Siden DNB fra før av eier rundt 9,9 prosent av aksjene og stemmerettighetene i Sbanken kontrollerer storbanken nå samlet sett rundt 90,9 prosent av Sbanken.

Det kommer frem i en børsmelding fra DNB.

Det gjøres samtidig oppmerksom på at utregningen er foreløpig og at endelig resultat blir offentliggjort når telleprosessen er bekreftet av oppgjørsagenten.

– Vi er veldig godt fornøyde med at vi har fått så tydelig støtte av styret i Sbanken og nå fra aksjonærene, sier Thomas Midteide, konserndirektør for kommunikasjon og bærekraft i DNB, til DN.

– Med over 90 prosents aksept blir det en normal prosess for slike oppkjøp, med innløsning av de resterende aksjonærene senere, sier Midteide til Finansavisen.

Det var i midten av april at det ble kjent at DNB ønsket å kjøpe Sbanken for 11,1 milliarder kroner. I etterkant av dette har DNB utvidet akseptfristen og også økt tilbudet fra 103,85 kroner per aksje til 108,85 kroner per aksje.

Konkurransetilsynet uttalte tidligere til FinansWatch at de ikke har stoppet et bankoppkjøp på mange år, men at de nå gjør en grundig vurdering av DNB sitt ønske om å kjøpe Sbanken. 

At storbanken nå har fått så stor oppslutning fra Sbankens aksjonærer betyr ingenting for Konkurransetilsynet uttaler avdelingsdirektør Gjermund Nese til DN.

– Det har ingenting å si for vår vurdering. Den fortsetter helt uavhengig av det, sier han til avisen.

Konkurransetilsynet har frist til 24. juni.

– Det er kun to mulige utfall enten at vi klarerer at oppkjøpet gjennomføres eller at vi er bekymret for de konkurransemessige virkningene og dermed må undersøke saken nærmere, har Nese uttalt til FinansWatch.

– Vi kan ikke si nei på dette tidspunktet. Enten blir det aksept ellers så kommer det varsel om at vi har bekymringer og vil fortsette å jobbe med saken, la han til.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også