DNB åpner for å videreføre Sbanken-navnet

DNB er ikke fremmede for å gjøre som Sparebanken Vest og Fana Sparebank og ha to merkevarer, slik de tidligere har vært kjølige til.
Fra venstre: Ottar Ertzeid, finansdirektør, Kjerstin Braathen, konsernsjef og Thomas Midteide, kommunikasjonsdirektør i DNB. Bildet er fra presentasjonen av Q2 2020-resultatene. | Foto: Jörgen Skjelsbæk
Fra venstre: Ottar Ertzeid, finansdirektør, Kjerstin Braathen, konsernsjef og Thomas Midteide, kommunikasjonsdirektør i DNB. Bildet er fra presentasjonen av Q2 2020-resultatene. | Foto: Jörgen Skjelsbæk

DNB kan bli eier av Sbanken i løpet av året, men hva de gjør med varemerket Sbanken er ikke godt å si. Sbanken er en sterk merkevare med høy kundetilfredshet, men det har blant annet vært uklart om DNB kan videreføre Sbanken som eget konsept innenfor konsesjonen sin.

Tilsvarende har Sparebanken Vest konseptet Bulder Bank og Fana Sparebank har Himla Banktjenester. Begge disse har samme organisasjonsnummer som morbanken.

I dag sier imidlertid kommunikasjonsdirektør Thomas Midteide til Dagens Næringsliv at det er ønskelig å videreføre Sbanken-navnet.

– Vi ønsker selvsagt å videreføre merkevaren Sbanken på en best mulig måte hvis vi blir ett selskap. Hvordan det skjer, skal vi diskutere med Sbanken. Det kan vi ikke gjøre før alle myndighetsprosesser er ferdig, sier Midteide.

Uttalelsen bekreftes av Sbanken-leder Øyvind Thomassen.

– Her har vi fått klare signaler om at DNB ønsker å videreutvikle Sbanken som merkevare, sier Thomassen.

Sbanken har tidligere lovet kundene at de ikke skal sette opp rentene i 2021 om de beholder lånene sine i banken. I tillegg har de lovet en ekstra månedslønn til ansatte som bli værende ut året.

Dette er veien videre for Sbanken og DNB

Sjefen i Sbanken gleder seg over salget til DNB

Ansatte i Sbanken får bonus for å bli i jobben til nyttår 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også