FinansWatch

Goldman Sachs konkretiserer mangfoldsmål for ledelsen

Banken har forpliktet seg til å ha et visst antall ledere med afrikansk og latinamerikansk bakgrunn innen 2025. Også kvinneandelen skal opp.

David Solomon, adm. dir. i Goldman Sachs. | Foto: TB scanpix/AP

Goldman Sachs har offentliggjort nye mangfoldsmål for ledelsen, som skal oppfylles innen utgangen av 2025. Innen da skal syv prosent av bankens «vice presidents» ha etnisk afrikansk bakgrunn, ni prosent skal ha etnisk latinamerikansk bakgrunn og kvinneandelen skal heves til 40 prosent, melder banken ifølge Reuters.

Banken forpliktet seg til lignende mangfoldsmål for medarbeidere i lavere posisjoner i fjor. Goldman Sachs har flere ganger uttalt at økt mangfold gir bedre resultater.

– Fremdrift i mangfoldsstrategien vil øke evnen vår til å gjennomføre strategien vår og levere resultater for kundene våre, sier administrerende direktør David Solomon i Goldman Sachs i en oppdatering.

Målene for ansatte i lavere stillinger er 11 prosent for etniske afrikanere, 14 prosent for latinamerikanere og 50 prosent for kvinner.

Nordea Global Diversity investerer kun i selskap med 30 prosent likestillingsandel i ledelsen

Hadean Ventures har nådd kapitalmål med kjønnsbalanse blant ansatte  

Mer fra FinansWatch

– Norske Fintechs bør satse internasjonalt

Finansforbundet har kartlagt den økonomiske utviklingen blant norske fintech-selskaper. Konklusjonen er at det er tøft å lykkes som norsk fintech, men at det er betydelig vekst i omsetning for aktørene, og at det er mange som virkelig satser.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch