Kvinner i finans føler seg mindre inkludert

 En fersk måling gjennomført via plattformen Equality Check viser at nesten 40 prosent av kvinnene opplever ubevisst diskriminering. Kvinnene føler seg ogå mindre inkludert og har mindre tro på at de har en fremtid i selskapet sammenlignet med menn.
Vigdis Mathisen, forbundsleder i Finansforbundet | Foto: Sverre Christian Jarild
Vigdis Mathisen, forbundsleder i Finansforbundet | Foto: Sverre Christian Jarild

– Jeg synes det er bekymringsfullt at kvinnene scorer så mye lavere enn mennene, sier Vigdis Mathisen, forbundsleder i Finansforbundet til Finansavisen.

Det er Finansforbundet som står bak undersøkelsen, etter å ha sluttet seg til plattformen Equality Check, et verktøy som måler likestillingsutfordringer i bedrifter og næringer, ved at de ansatte svarer på spørsmål om egen arbeidsplass. Over 600 ansatte i finansnæringen, 421 kvinner og 202 menn, svarte på spørsmålene.

Selv om kvinnene i undersøkelsen mener de føler seg mindre inkludert, opplever mindre like muligheter, har dårligere work/life-balance og mindre tro på fremtidsutsiktene, er både kvinner og menn i undersøkelsen stort sett ganske fornøyde med sin arbeidsplass. Gjennomssnittscore for kvinner er 4,13 og for menn 4,26, der 5 er maksimal score.

– At mange kvinner mener de har færre muligheter i finans er et problem, for da vil de sannsynligvis slutte. Og rekruttering er dyrt, ansatte som slutter etter kort tid er derfor en stor kostnad for selskapet, sier Mathisen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også