FinansWatch

Hadean Ventures har nådd kapitalmål med kjønnsbalanse blant ansatte

Forvalter over 900 millioner kroner og investerer helst i selskaper som har kvinner i ledelsen. – Vi skiller oss ut med en kjønnsbalanse på 50-50 menn og kvinner. Det er ganske uvanlig for et risikokapitalfond, sier Ingrid Teigland Akay.

Foto: Hadean Ventures

Ingrid Teigland Akay etablerte i 2017 venturefondet Hadean Ventures AS med mål om å lykkes innen helseinvesteringer. Akay ser etter oppstartsselskaper som utvikler behandlinger for umøtte medisinske behov, som for eksempel vaksiner og kreftmedisiner.

I 2017 fikk Hadean Ventures 150 millioner kroner av Argentum, som er eid av Nærings- og handelsdepartementet, men at målet var 900 millioner kroner i forvaltningskapital. I 2019 hentet Teigland  725 millioner fra norske investorer, fra blant annet Oslo Pensjonsforsikring, Gjensidigestiftelsen og Sundt-familien.

Nå skriver Bloomberg at fondet forvalter over 900 millioner i kapital og er blant de største fondene av sin sort i Europa. Det betyr at det opprinnelige kapitalmålet satt av Teigland Akay i 2017 er nådd.

En annen faktor som gjør fondet ulikt lignende fond er kjønnsbalansen blant de ansatte.

«Kjønnsbalanse på 50-50»

– Vi skiller oss ut med en kjønnsbalanse på 50-50 menn og kvinner. Det er ganske uvanlig for et risikokapitalfond, sier Teigland Akay til Bloomberg.

Teigland Akay sier Hadean Ventures er en av de få virksomhetene i hennes bransje der kvinner ikke er fullstendig i mindretall. De fleste kvinnene Hadean ender opp med å investere i, var ikke aggressive på pitche-fronten.

– Menn har mye lavere terskel for å ta kontakt, banke på døren og spørre etter venturekapital. Kvinner er mer nølende, sier hun til Bloomberg.

Blant de ferskeste investeringene Hadean Ventures investeringer i bioteknologiselskapet Abliva AB som Hadean Ventures kjøpte seg inn. Ablivia ledes av Catharina Jz Johansson.

Blant de andre porteføljeselskapene i Headen Ventures finnes Oncoinvent som ledes av Tina Bjørnlund Bønsdorftt, Themis med Katrin Ramsauer ved roret, og Nisonic som har Heidi Ramstad i spissen.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch