FinansWatch

Hadean Ventures har nådd kapitalmål med kjønnsbalanse blant ansatte

Forvalter over 900 millioner kroner og investerer helst i selskaper som har kvinner i ledelsen. – Vi skiller oss ut med en kjønnsbalanse på 50-50 menn og kvinner. Det er ganske uvanlig for et risikokapitalfond, sier Ingrid Teigland Akay.

Foto: Hadean Ventures

Ingrid Teigland Akay etablerte i 2017 venturefondet Hadean Ventures AS med mål om å lykkes innen helseinvesteringer. Akay ser etter oppstartsselskaper som utvikler behandlinger for umøtte medisinske behov, som for eksempel vaksiner og kreftmedisiner.

I 2017 fikk Hadean Ventures 150 millioner kroner av Argentum, som er eid av Nærings- og handelsdepartementet, men at målet var 900 millioner kroner i forvaltningskapital. I 2019 hentet Teigland  725 millioner fra norske investorer, fra blant annet Oslo Pensjonsforsikring, Gjensidigestiftelsen og Sundt-familien.

Nå skriver Bloomberg at fondet forvalter over 900 millioner i kapital og er blant de største fondene av sin sort i Europa. Det betyr at det opprinnelige kapitalmålet satt av Teigland Akay i 2017 er nådd.

En annen faktor som gjør fondet ulikt lignende fond er kjønnsbalansen blant de ansatte.

«Kjønnsbalanse på 50-50»

– Vi skiller oss ut med en kjønnsbalanse på 50-50 menn og kvinner. Det er ganske uvanlig for et risikokapitalfond, sier Teigland Akay til Bloomberg.

Teigland Akay sier Hadean Ventures er en av de få virksomhetene i hennes bransje der kvinner ikke er fullstendig i mindretall. De fleste kvinnene Hadean ender opp med å investere i, var ikke aggressive på pitche-fronten.

– Menn har mye lavere terskel for å ta kontakt, banke på døren og spørre etter venturekapital. Kvinner er mer nølende, sier hun til Bloomberg.

Blant de ferskeste investeringene Hadean Ventures investeringer i bioteknologiselskapet Abliva AB som Hadean Ventures kjøpte seg inn. Ablivia ledes av Catharina Jz Johansson.

Blant de andre porteføljeselskapene i Headen Ventures finnes Oncoinvent som ledes av Tina Bjørnlund Bønsdorftt, Themis med Katrin Ramsauer ved roret, og Nisonic som har Heidi Ramstad i spissen.

Mer fra FinansWatch

Kraftig økning i kortbruk

Ikke engang i den travleste sommerperioden i 2019 har DNB sett tilsvarende kortbruk som de ser nå, melder banken.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch