VFF: – Rekordmange kvinner sparer i fond

Det er fremdeles menn som sparer mest i fond, men kvinnene har den største økningen det siste året.

Aldri før har like mange nordmenn spart penger i verdipapirfond som i år. Andelen har økt med 4 prosentpoeng fra i fjor og det er kvinnene som står for den største økningen.

40 prosent av alle nordmenn har plassert kapital i verdipapirfond, viser en fersk undersøkelse gjennomført av Opinion for Verdipapirfondenes forening (VFF). Det tilsvarer ca. 1,7 millioner nordmenn over 18 år og er den høyeste andelen siden den årlige målingen startet i 2001.

– Det er gledelig å se at så mange ser fordelene ved å spare i verdipapirfond. Skal du få langsiktig meravkastning på sparepengene dine er verdipapirfond det tryggeste og enkleste valget, sier Bernt S. Zakariassen, administrerende direktør i Verdipapirfondenes forening i en pressemelding.

Flere og flere kvinner

Det er fortsatt brorparten menn som sparer i fond med en andel på 45 prosent sammenlignet med kvinneandelen på 34 prosent. Forskjellen har blitt redusert. VFFs tall viser at fondssparingen til menn har økt 2 prosentpoeng mens kvinners fondssparing har økt med 5 prosent det siste året.

– Det er vært mange tiltak og kampanjer for at de skal tar mer ansvar for egen sparing. Jeg tror at økningen er en direkte funksjon av dette, sa Zakariassen til Dagens Næringsliv.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også