FinansWatch

VFF: – Rekordmange kvinner sparer i fond

Det er fremdeles menn som sparer mest i fond, men kvinnene har den største økningen det siste året.

Aldri før har like mange nordmenn spart penger i verdipapirfond som i år. Andelen har økt med 4 prosentpoeng fra i fjor og det er kvinnene som står for den største økningen.

40 prosent av alle nordmenn har plassert kapital i verdipapirfond, viser en fersk undersøkelse gjennomført av Opinion for Verdipapirfondenes forening (VFF). Det tilsvarer ca. 1,7 millioner nordmenn over 18 år og er den høyeste andelen siden den årlige målingen startet i 2001.

– Det er gledelig å se at så mange ser fordelene ved å spare i verdipapirfond. Skal du få langsiktig meravkastning på sparepengene dine er verdipapirfond det tryggeste og enkleste valget, sier Bernt S. Zakariassen, administrerende direktør i Verdipapirfondenes forening i en pressemelding.

Flere og flere kvinner

Det er fortsatt brorparten menn som sparer i fond med en andel på 45 prosent sammenlignet med kvinneandelen på 34 prosent. Forskjellen har blitt redusert. VFFs tall viser at fondssparingen til menn har økt 2 prosentpoeng mens kvinners fondssparing har økt med 5 prosent det siste året.

– Det er vært mange tiltak og kampanjer for at de skal tar mer ansvar for egen sparing. Jeg tror at økningen er en direkte funksjon av dette, sa Zakariassen til Dagens Næringsliv.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch