Nordnet med forsiktig vekst i Norge

Nordnet vokser i Norge, men det sterke fjerde kvartalet skyldes i hovedsak vekst i andre land.
NORSKE SJEFEN: Mari Rindal Øyen er sjef for Nordnet i Norge. | Foto: Nordnet / PR
NORSKE SJEFEN: Mari Rindal Øyen er sjef for Nordnet i Norge. | Foto: Nordnet / PR

Overordnet leverte Nordnet svært sterke tall for fjerde kvartal i fjor. Sammenlignet med samme tidperiode året før økte Nordnet sitt netto resultat med over 30 prosent.

Den kraftige økningen skyldes dog i liten grad veksten i den norske delen av virksomheten. Mens Nordnet økte omsetningen sin med 40 og 70 prosent i henholdsvis Finland og Danmark, økte omsetningen i Norge til med ca 6 prosent. I Sverige økte den med i overkant av 10 prosent.

Det norske delen av Nordnet omsatte klart mer enn både den finske og den danske ved fjerde kvartal i 2022, men etter den sterke veksten i nabolandene er tallene annerledes. Ved fjerde kvartal i fjor hadde Nordnet 46,2 millioner svenske kroner mer i dansk omsetning enn norsk. De gikk også fra å omsette 60,6 millioner mer i Norge enn i Finland, til nå kun å omsette 5,9 millioner mer i den finske delen.

Den norske driftsmarginen gikk ned med ett prosentpoeng, fra 67 prosent i fjerde kvartal 2022 til 66 prosent i fjerde kvartal 2023. Driftsresultatet i Norge økte fra 154,8 millioner svenske kroner i fjerde kvartal 2022, til 160,5 millioner i fjerde kvartal 2023.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også