Nordnet leverer et sterkt fjerde kvartal

Den svenske aksjehandelsplattformen leverer sterke tall for fjerde kvartal i 2023, og øker sitt resultat etter skatt med over 30 prosent fra samme periode i 2022.
FORNØYD: Administrerende direktør i Nordnet, Lars-Åke Norling, kan si seg fornøyd med fjorårets siste kvartal.
FORNØYD: Administrerende direktør i Nordnet, Lars-Åke Norling, kan si seg fornøyd med fjorårets siste kvartal.

Nordnet kan si seg godt fornøyde med fjorårets siste kvartal. 

Selskapet opplyser at aksjemarkedet har tatt seg opp på grunn av avtagende inflasjon, og et håp om at rentetoppen er nådd. Ved slutten av kvartalet hadde Nordnets kunder en sparekapital på 825 milliarder svenske kroner. Det er rekordnivå, melder Nordnet.

Fjerde kvartal ga selskapet et driftsinntekter på 1,19 milliarder svenske kroner. Det er en økning på i underkant av 25 prosent sammenlignet med fjerde kvartal i fjor da driftsinntektene var på 952 millioner svenske kroner.

Selskapets utgifter økte kun med i underkant av 7 prosent sammenlignet med fjerde kvartal 2022, fra 131,9 millioner svenske kroner, til 334,6 millioner svenske kroner. Avsetninger til tap har vokst til 22,8 millioner svenske kroner, fra 11,1 millioner svenske kroner i fjerde kvartal 2022. Samlet melder Nordnet et netto-resultat i perioden på i underkant av 673 millioner svenske kroner, der de til sammenligning tjente i overkant av 514 millioner svenske kroner i fjerde kvartal 2022.

Nordnets oppsparte kapital ved slutten av 2023 utgjorde 824,8 millioner svenske kroner, mot 714, 8 millioner svenske kroner i fjerde kvartal 2022.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også