Tidligere konsernsjef får et tosifret millionbeløp fra Tryg

I fjor sto tidligere konsernsjef i Tryg, Morten Hübbe, til disposisjon for den nye konsernsjefen, og i år får han betalt for en konkurranseklausul frem til juli.
UTBETALT MILLIONER: Tryg-konsernet har utbetalt mye penger til tidligere medlem av ledergruppa. | Foto: Philip Davali
UTBETALT MILLIONER: Tryg-konsernet har utbetalt mye penger til tidligere medlem av ledergruppa. | Foto: Philip Davali
AV METTE MANDRUP

Morten Hübbe står fortsatt på Trygs lønningsliste, selv om han sluttet som konsernsjef i forsikringskonsernet i juni. Det fremgår av Trygs godtgjørelsesrapport for 2023.

Fra januar til slutten av mai var Morten Hübbe fortsatt konsernsjef, og i den perioden mottok han en samlet lønn på 8,8 millioner danske kroner. Dette inkluderer både fastlønn, bonus og aksjer. 

Da han gikk av som konsernsjef, hadde han permisjon ut året, men ifølge godtgjørelsesrapporten var han «tilgjengelig for sparring» med den nye konsernsjefen Johan Kirstein Brammer. For dette arbeidet mottok han 12,6 millioner danske kroner.

Fra 1. januar til utgangen av juni i år kompenseres Morten Hübbe for en konkurranseklausul. Det ga en samlet utbetaling på 6,1 millioner danske kroner.

Totalt har Tryg dermed utbetalt 27,5 millioner danske kroner til den avtroppende konsernsjefen i løpet av halvannet år, der han var konsernsjef i de fem første månedene av 2023. Den samlede utbetalingen i etterlønnsperioden var 18,7 millioner danske kroner.

Millionbeløp til finansdirektør

Morten Hübbe var imidlertid ikke den eneste i Trygs ledergruppe som gikk av i 2023. I november sa selskapet også farvel til finansdirektør, Barbara Plucnar Jensen. Hun fikk utbetalt totalt 8,6 millioner danske kroner i lønn i fjor. I tillegg er hun permittert i ett år, noe som utløser en utbetaling på 11,5 millioner danske kroner, og konkurranseklausulen hennes, som løper i ett år fra 1. desember 2024, kompenseres med 8,1 millioner danske kroner. Til sammen utgjør dette rundt 20 millioner danske kroner.

Johan Kirstein Brammer erstattet Morten Hübbe som ny administrerende direktør 1. juni, og hans lønn består dermed av fem måneders lønn som kommersiell direktør og syv måneders lønn som administrerende direktør.

Han mottok totalt 15,7 millioner danske kroner i lønn i fjor. Fremover er grunnlønnen satt til 11,6 millioner danske kroner i året, men i tillegg får han en variabel lønn.


Saken er skrevet av vårt søstermedie finanswatch.dk.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også