Tryg med rekordantall forsikringer mot kjæledyr

Forsikringsselskapet Tryg har aldri hatt flere kjæledyr forsikret i det norske markedet.
Illustrasjonsfoto. | Foto: Tryg
Illustrasjonsfoto. | Foto: Tryg

Det siste året har antall forsikrede kjæledyr hos Tryg Forsikring økt med 17 prosent, skriver Tryg i en pressemelding.

– Folks behov for kjæledyr økte voldsomt da korona-pandemien startet for knappe tre år siden, og siden har antallet forsikrede firbeinte venner økt med over 20 prosent, og trenden ser bare ut til å fortsette, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.

I meldingen skriver forsikringsselskapet at tall fra Finans Norge viser at det ved nyttår var 323.105 kjæledyr forsikret i Norge, og at det siden 2016 har doblet seg. Tryg opplever en stor økning i antall henvendelser som gjelder skader på kjæledyr.

– Våre behandlingsutgifter økte med 7,5 prosent i fjor, og vi ser at skader på spesielt hunder i de verste tilfellene kan bli veldig dyrt. Omfatter det langvarig behandling og kirurgiske inngrep kan det bli kostnader på flere titalls tusen kroner. Det er forståelig at mange kjøper forsikring for å sikre en rask behandling i tilfelle ulykker og skader, sier Brandeggen.

Tryg skriver videre at også videokonsultasjon har vært et godt verktøy, og selskapet skriver i pressemeldingen at over halvparten av kundene som tar kontakt over video, ikke trenger å møte fysisk hos veterinær etter konsultasjonen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også