Danske Bank er ikke bekymret for stresstestscenarioet til Finanstilsynet

Bekymringen rundt et stagflasjonsscenario fra Finanstilsynet deles ikke av Danske Bank Norge, som sier de har tatt høyde for tøffere tider.
Norgessjef Erlend Angelfoss i Danske Bank. | Foto: Danske Bank
Norgessjef Erlend Angelfoss i Danske Bank. | Foto: Danske Bank

I desember kom Finanstilsynet ut med året 2022 sitt siste finansielle utsyn. Der pekte Finanstilsynet på et stagflasjonsscenario som var grunn til å øke bekymringen for hvordan norske banker skulle møte et tilbakeslag i den norske økonomien.

Til Finansfokus sier norgessjef Erlend Angelfoss i Danske Bank at banken allerede har tatt høyde for tilbakeslagene, og at Danske Bank har full kontroll.

– Et stagflasjonsscenario er hensyntatt i våre modeller, knyttet til avsetninger til mulige tap. Modellene justeres løpende basert på makroøkonomiske scenarier, samt at det gjøres egne vurderinger på bransjespesifikke avsetninger, for eksempel for eiendomsporteføljen, sier Angelfoss til Finansfokus.

Norgessjefen er heller ikke i tvil om at Danske Bank skal klare seg godt gjennom en tøffere tid, der veksten i norsk økonomi kan gjøre at bankene får mindre å gjøre fremover.

– Vi har gjennom mange år tatt høyde for at rentenivået skulle bli høyere og veksten lavere. Vi skal også huske på at norske banker er kapitalisert på en helt annen måte enn tidligere. Vi er derfor trygge på at vi kommer gjennom den forestående nedturen på en tilfredsstillende måte, sier Angelfoss.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også