FinansWatch

Rekordmange nye aksjeeiere så langt i år

I første kvartal av 2021 ble 37.800 nye privatpersoner aksjeeiere. Tallet er høyere enn noen gang og 516.000 personer i Norge eier børsnoterne aksjer og egenkapitalbevis til en samlet verdi av 156 milliarder kroner.

Foto: Erik Johansen / NTB

I første kvartal av 2021 ble 37.800 nye privatpersoner aksjeeiere. Tallet er høyere enn noen gang. Det er stiftelsen AksjeNorge som har hentet inn tallene, skriver E24.

– Det ser ut som trenden fortsetter fra i fjor, bare i en enda høyere takt, sier daglig leder Kristin Skaug i AksjeNorge.

514.000 privatpersoner i Norge eier nå børsnoterte aksjer og egenkapitalbevis til en samlet verdi av 156 milliarder kroner. Det er er en ny rekord.

Oslo Børs har i likhet med mange andre børser steget betraktlig. Børsen falt over 30 prosent under coronauroen i fjor vår, men har siden bunnen steget nærmere 70 prosent.

Dagens Næringsliv oppsummerer de sentrale funnene i rapporten med følgende:

  • Aldri før har så mange eid aksjer. Den private aksjeformuen er i snitt på 304.000 kroner i papirverdier.
  • 35 prosent av alle børsens investorer er under 40 år.
  • Første kvartal 2021 har den største kvartalsvise veksten noensinne i antall nye aksjonærer, med en vekst på 36.755 personer.
  • 47 prosent av alle nye aksjonærer er yngre enn 40 år.
  • Fortsatt eier flest aksjer notert på hovedlisten, men stadig flere investerer i selskapene på Euronext Growth (tidligere Merkur Market).
  • Rundt 40 prosent av aksjonærene er kun investert i én aksje

KBN henter ny risikosjef fra Nasdaq 

Profilerte investorer forlater Harmonychain 

 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch