FinansWatch

Fondet Viking Venture har deltatt i fire børsnoteringer

Oslo Børs ligger an til å sette ny rekord i antall børsnoteringer i 2021. Selskapene til Viking Venture har siden 2020 hentet inn totalt 3,3 milliarder kroner i kapital.

Foto: Erik Johansen / NTB

Oslo Børs ligger an til å knuse rekorden i antall børsnoteringer fra 2007, skriver Finansavisen. Hittil i år har 23 selskaper blitt notert på Oslo Børs, og blant de mest aktive fondene er Viking Venture.

– Euronext Growth har blitt en enorm ressurs for norske selskaper. Det er et veldig effektivt verktøy for vekstselskaper å hente kapital effektivt, og handler ikke bare om fornybar energi og resirkulering. Våre porteføljeselskaper på Euronext Growth har totalt hentet inn 3,3 milliarder kroner i løpet av 2020 og 2021, hovedsakelig fra internasjonale investorer, sier Viking Venture-partner Joar Welde til Finansavisen.

Fondet har hittil vært med på fire børsnoteringer av softwareselskaper de siste ni månedene.

– Norden er ledende i Europa når det gjelder digitalisering av alle virksomheter. Det ser vi er drevet av to hovedfaktorer: For det første oppmuntrer det høye kostnadsnivået selskaper til å begynne å bruke digitale verktøy for å effektivisere prosesser. For det andre er vi digitale og kunnskapsrike land, noe som betyr at det er mange interessante innovasjoner som skjer i små og mellomstore programvareselskaper, sier han til avisen.

Rekordår for kapitalinnhenting på Oslo Børs 

Stor pågang i kapitalmarknaden – må takke nei til oppdrag 

Mer fra FinansWatch

– Norske Fintechs bør satse internasjonalt

Finansforbundet har kartlagt den økonomiske utviklingen blant norske fintech-selskaper. Konklusjonen er at det er tøft å lykkes som norsk fintech, men at det er betydelig vekst i omsetning for aktørene, og at det er mange som virkelig satser.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch