Fondet Viking Venture har deltatt i fire børsnoteringer

Oslo Børs ligger an til å sette ny rekord i antall børsnoteringer i 2021. Selskapene til Viking Venture har siden 2020 hentet inn totalt 3,3 milliarder kroner i kapital.
Foto: Erik Johansen / NTB
Foto: Erik Johansen / NTB

Oslo Børs ligger an til å knuse rekorden i antall børsnoteringer fra 2007, skriver Finansavisen. Hittil i år har 23 selskaper blitt notert på Oslo Børs, og blant de mest aktive fondene er Viking Venture.

– Euronext Growth har blitt en enorm ressurs for norske selskaper. Det er et veldig effektivt verktøy for vekstselskaper å hente kapital effektivt, og handler ikke bare om fornybar energi og resirkulering. Våre porteføljeselskaper på Euronext Growth har totalt hentet inn 3,3 milliarder kroner i løpet av 2020 og 2021, hovedsakelig fra internasjonale investorer, sier Viking Venture-partner Joar Welde til Finansavisen.

Fondet har hittil vært med på fire børsnoteringer av softwareselskaper de siste ni månedene.

– Norden er ledende i Europa når det gjelder digitalisering av alle virksomheter. Det ser vi er drevet av to hovedfaktorer: For det første oppmuntrer det høye kostnadsnivået selskaper til å begynne å bruke digitale verktøy for å effektivisere prosesser. For det andre er vi digitale og kunnskapsrike land, noe som betyr at det er mange interessante innovasjoner som skjer i små og mellomstore programvareselskaper, sier han til avisen.

Rekordår for kapitalinnhenting på Oslo Børs 

Stor pågang i kapitalmarknaden – må takke nei til oppdrag 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også