FinansWatch

Fondet Alpha Blue Ocean vil tilbake på Oslo Børs

Fondet fikk bot fra Finanstilsynet på fire millioner kroner og var i flere rettskonflikter sist gang det satset på Oslo Børs-noterte selskaper. 

Administrerende direktør i Alpha Blue Ocean, Pierre Vannineuse | Foto: Alpha Blue Ocean

Det britiske fondet Alpha Blue Ocean fikk i 2019 en bot på fire millioner kroner fra Finanstilsynet etter å ha unnlatt å rapportere 171 tilfeller av shortposisjoner, skriver Dagens Næringsliv. I tillegg har fondet gått flere omganger i rettsvesenet, der Alpha Blue Ocean vant i Borgarting lagmannsrett over Induct. Fondet var långiver i tre mindre selskaper notert på Oslo Børs noen få år tilbake,

Nå vil fondet tilbake på Oslo Børs.

– Vi har en ambisjon om å etablere et lokalt partnerskap ved å dra nytte av lokal ekspertise i Norge for å tilby skreddersydde investeringsløsninger mot det nordiske markedet. Vi mener dette vil være en god måte å tilpasse oss de nordiske forholdene, sier administrerende direktør i Alpha Blue Ocean, Pierre Vannineuse.

Fondet skal ta sikte på å gå inn i det norske markedet gjennom børsnoteringer og andre kapitalinnhentinger i løpet av året – både i solide og mindre solide selskaper.

– Vi er alltid åpne for å finne løsninger for selskaper som sliter, men vi konsentrerer oss generelt om selskaper som har godt potensial for avkastning, sier Vannineuse, og trekker frem naturressurser, helse og teknologiselskaper som de mest aktuelle områdene, ifølge Dagens Næringsliv.

300.000 nordmenn eier kryptovaluta 

Sparebanken Vest lanserer Ildsjelfondet 

DNB vil vinne fondskunder med kunnskap – starter tiltak med kjendisfylt konferanse 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch