FinansWatch

Fintech var bransjen i Europa som hentet mest penger i 2020

Klarnas emisjon var størst med 5,9 milliarder, men europeiske fintechselskaper hentet omlag 80 milliarder kroner i 2020,.

Illustrasjonsbilde av den amerikanske Klarna-appen. | Foto: Klarna PR

Emisjonen i september 2020 for betalingsløsningen Klarna endte på 650 millioner dollar, om lag 5,9 milliarder kroner og forsterket Klarnas posisjon som Europas høyest verdsatte fintech-selskap, skriver Shifter.

Emisjonen ga selskapet en verdivurdering på 10,65 milliarder dollar, og gjorde Klarna til det første nordiske selskapet som kunne titulere seg som en «decacorn» – det vil si ti ganger unicorn-status.

De største investorene i emisjonen var teknologifondet Silver Lake, Singapores pensjonsfond GIC og fond kontrollert av BlackRock og HMI Capital. I tillegg hentet Klarna inn 200 millioner dollar helt på starten av året. Da var Commonwealth Bank of Australia største investor.

Tall fra nettavisen Sifted viser at europeiske fintechselskaper fra januar til begynnelsen av desember hentet 9,4 milliarder dollar, drøyt 80 milliarder kroner, ifølge Shifter. Ifølge avisen begynte fundingåret 2020 sterkt, men fikk en nedgang da pandemien kom i mars.

Klarna-eier Klarna i samarbeid med klassisk amerikansk varehuskjede om at selskapet er verdsatt til over 10 milliarder dollar: – Tror reisen såvidt har begynt  

Mer fra FinansWatch

– Det har vært et sterkt kvartal

Det var en svært fornøyd konsernsjef som la fram kvartalsresultatene til Sparebank 1 SMN i går. – Av sparebankene tror jeg vi topper avkastningstabellen, sa Jan-Frode Janson.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch