Klarna-eier om at selskapet er verdsatt til over 10 milliarder dollar: – Tror reisen såvidt har begynt

Investeringsfondet Northzone har vært på med Klarnas ferd i lang tid. Partner Hans Otterling mener selskapets verdsettelse på 10,65 millarder dollar, 96 millarder kroner til og med er ganske lavt i et internasjonalt perspektiv.
Hans Otterling, partner i Northzone | Foto: Northzone
Hans Otterling, partner i Northzone | Foto: Northzone

Tirsdag morgen meldte Klarna at selskapet har gjennomført en ny kapitalrunde og hentet inn 650 millioner dollar, cirka 5,9 milliarder kroner. Det gjør at selskapet nå er vurdert til over ti milliarder dollar og er blitt det femte mest verdifulle fintech-selskapet i verden.

Hans Otterling, partner i Northzone synes det ikke er en veldig høy vurdering - tvertimot.

– Det er bare å se på aktører som Afterpay og Paypal og siden gjøre en rask sammenligning hvordan Klarna måles. Jeg vil faktisk si at det er en lav vurdering av selskapet, sier Otterling til den svenske nettavisen Breakit, og legger til:

– Ja, det er mye penger, men om du sammenligner med Klarnas vekst og potensial, der de virkelig har kommet igang i USA og England. Vi mener dette er en attraktiv investering, sier Otterling, uten å fortelle hvor mye Northzone har investert i Klarna.

Han tror også Klarna har en lys fremtid foran seg.

– Markedet er enorm, the sky is the limit. De har noen millioner brukere på appen i USA, som er et enormt marked, i tillegg til hva de kan vokse i Europa. Jeg tror at reisen såvidt har begynt, sier han.

Klarna henter inn 5,9 milliarder kroner

Svensk Klarna-konkurrent henter 210 mill.  

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også