Svensk Klarna-konkurrent henter 210 mill.

Svenske Qliro Group henter inn 210 millioner svenske kroner i en rettet emisjon. Pengene skal i hovedsak brukes til å utvide datterselskapet Qliros satsing på betalingsløsninger til nettbutikker.
Mathias Pedersen, adm dir. Qliro Group | Foto: Qliro
Mathias Pedersen, adm dir. Qliro Group | Foto: Qliro

Qliro er på mange måter enda et Klarna. Selskapet tilbyr betalingsløsninger til 57 nordiske netthandlere og tilbyr samtidig kundene finansielle tjenester som fakturabetaling, lån og sparekonto.

– Innen e-handel har vi løpt forbi alle utenom en, sa Qliros adm. direktør Carolina Brandtman til den svenske nettavisen Breakit tidligere i sommer.

Qliro har i løpet av de siste 12 månedene formidlet kjøp for 5,6 milliarder svenske kroner og hadde ved utgangen av andre kvartal utlån på 2,2 milliarder kroner.

Cirka to tredjedeler av emisjon skal brukes til å forsterke kapitalbasen i betalingselskapet Qliro. Det siste tredjedelen skal brukes til finansiere oppdelingen av Qliro Group og børsnotere ehandelsselskapet CDon og Nelly.

Det største delen pengene i den rettede emisjonen kom fra finske Mandatum Life som går inn med drøyt 100 millioner kroner og blir eiere til 9,8 prosent av selskapet. Bak Mandatum står den finske kjempen Sampo, som også kontrollerer blant annet Nordea, If og nisjebanken Nordax.

Noen planer om å finne synergier finnes imidlertid ikke.

«Vi vil tydeliggjøre at kjøpet av Qliro-akjser er en del av vår klientsideforretning der vi har minoritetsinnehav i mange noterte og unoterte selskaper, sier Mandatum Lifes plasseringsansvarlige, Lauri Vaittinen til Dagens Industri.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også