Klarna rangert som et av verdens mest innovative selskaper

Når den amerikanske nyhetskanalen CNBC kårer verdens mest innovative selskaper i 2020 er mer enn en femtedel av dem finansielle fornyere. Og helt oppe på femteplass kommer den svenske betalingskjempen Klarna.
Over en millioner amerikanere bruker Klarna-appen til å handle med. | Foto: Klarna PR
Over en millioner amerikanere bruker Klarna-appen til å handle med. | Foto: Klarna PR

Det er åttende gang CNBC presenterer sin «Disruptor 50»-liste over selskaper som har potiensial til å påvirke en hel bransje. Mange av disse finnes innen finans. En kjapp gjennomgåelse av listen viser at drøyt ti av selskapene driver med finansielle innovasjoner.

Det er heller ikke noen små startups med store planer vi snakker om her. Hele 36 av de 50 selskapene på listen regnes som enhjørninger, det vi si at de har passert en verdi på én milliard dollar.

Pandemien har også bidratt til å vise på hva disse selskapene går for. 19 av dem har byttet retning på sine produkter eller lansert nye for å møte koronakrisens utfordringer, mens hele 37 har ansatt nye medarbeidere etter virusutbruddet.

At Klarna, som tar plass på listen for tredje gang, når sin beste plassering, henger nok sammen med at selskapet for alvor har tatt seg inn på det amerikanske markedet. Nylig kunne selskapet fortelle at det hadde passert åtte millioner kunder i USA.

Av disse er den mer enn én millon som bruker Klarnas egen app for å handle i noen av 4.200 butikkene som bruker Klarna som et betalingsalternativ.

– Det som er interessant er at USA er på vei bort fra å være et marked der man betaler med kredittkort. Det er en utrolig sterk trend mot mer korte kreditter koblet til kjøpet, sa Klarnas globale produksjef David Fock til den svenske avisen Realtid i begynnelsen av juni.

En femteplass er imidlertid ikke nok til å være beste finansselskap.

Helt i topp på CNBCs «Disruptor»-liste kommer Silicon Valley-selskapet Stripe, som lager digitale betalingsløsninger og har blant annet Amazon på kundelisten.

Det er åpenbart flere enn CNBC som som mener at selskapet gjøre noe riktig. I april hentet selskapet inn 600 millioner dollar, cirka seks millarder kroner, sin største investeringsrunde hittil.

Her CNBC-listen finner du her.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også