FinansWatch

Storbank gjenopptar restruktureringsproses – skal sparke 35.000 ansatte

HSBC varslet tidligere i år at de skal fjerne 35.000 arbeidsplasser og kutte 4,5 milliarder dollar i kostnader. Men spareprogrammet har som følge av korona blitt satt på pause, frem til nå.

Foto: Frank Augstein/AP

HSBC, som er den største bankgruppen i verden og har hovedkontor i London, gjenopptar ifølge Reuters sin restruktureringsprosess.

Storbanken varslet i februar at i løpet av en treårsperiode skal konsernet redusere 35.000 arbeidsplasser og kutte 4,5 milliarder dollar i kostnader

Som følge av koronapandemien har programmet imidlertid blitt satt på vent de siste par månedene, men ifølge et notat fra administrerende direktør Noel Quinn gjenopptar de nå arbeidet.

Dette betyr også at storbanken i tiden fremover vil nesten ha fullstendig ansettelsesstopp.

I forbindelse med nedskjæringene har ledelsen også tidligere presset på for å se på mulighetene for å selge den amerikanske delen av virksomheten, og banker som blir omtalt som «non-strategic».

«Noen av de mer marginale virksomhetene, som de tidligere har latt tvilen kommet til gode, blir nå undersøkt på nytt», uttalte en kilde i banken til Financial Times tidligere i år.

HSBC fikk et samlet overskudd i 2019 på 123 milliarder dollar før skatt i 2019, 33 prosent mindre enn i 2018.

USAs overskudd falt i fjor med 39 prosent i fjor, noe som ga en avkastning på den materielle egenkapitalen på bare 1,5 prosent. Til sammenligning hadde Asia og Midtøsten en avkastning på henholdsvis 15,8 og 12,0 prosent.

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch