FinansWatch

Storbank i trøbbel vurderer flere radikale endringer

HSBC varslet i februar at de skal kutte 4,5 milliarder dollar i kostnader og redusere arbeidsstyrken med 35.000 i løpet av tre år. Nå presser styret på for å starte prosessen på nytt og gjøre enda flere dramatiske endringer.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP

HSBC, som er den største bankgruppen i verden og har hovedkontor i London, vurderer nå å starte restruktureringsprosessen på nytt og gjøre flere radikale endringer.

Ifølge Financial Times presser styret ledelsen til å starte restruktureringen av banken på nytt, og gjøre flere omfattende endringer som inkluderer blant annet ytterligere kostnadskutt, og mulig salg av sin amerikanske virksomhet. I tillegg vurderes det salg av bankens detaljbanknettverk i Frankrike og i land som blir omtalt som «non-strategic».

«Noen av de mer marginale virksomhetene, som de tidligere har latt tvilen kommet til gode, blir nå undersøkt på nytt», sier en kilde i banken ifølge avisen.

HSBC varslet i februar at selskapet i løpet av en treårsperiode skal kutte 35.000 arbeidsplasser og kutte 4,5 milliarder dollar i kostnader. Videre vurderer banken å redusere de amerikanske og europeiske virksomhetene og investeringsbankene, og allokere mer av ressursene til Asia.

USAs overskudd falt i fjor med 39 prosent i fjor, noe som ga en avkastning på den materielle egenkapitalen på bare 1,5 prosent. Til sammenligning hadde Asia og Midtøsten en avkastning på henholdsvis 15,8 og 12,0 prosent.

HSBC fikk et samlet overskudd i 2019 på 123 milliarder dollar før skatt i 2019, 33 prosent mindre enn i 2018.

HSBC har avslått å kommentere påstandene.

Mer fra FinansWatch

Les også

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch