FinansWatch

Storbanker med gjentatte brudd på risikoregler 

Når markedet var på sitt mest volatile i mars, brøt storbankene HSBC og BNP Paribas grensene for hvor mye de kunne tjene eller tape på sine handelsbord gjentatte ganger.

Foto: Vincent Yu/AP/NTB Scanpix

Europas to største banker overskred sine såkalt value-at-risk-grenser flere ganger bare i mars enn hva bankene normalt gjør på flere år i normale tider, skriver Bloomberg. Value-at-risk brukes for å angi den finansielle risikoen for et selskap eller investeringsportefølje over en tidsperiode. 

I mars brøt HSBCs handelsmodeller de daglige value-at-risk-grensen hele 12 gbanger. Tilsvarende tall for BNP Paribas var ni ganger, eller omtrent en tredjedel av alle rapporterte tilfeller siden 2007, ifølge Bloomberg.

Myndighetene har fulgt nøye med på banker som har problemer med å balansere risikoen som blir tatt, helt siden finanskrisen.

Omfattende brudd fører vanligvis til bøter, men den siste tiden har banker gitt etter på kravene fordi handelsmodeller raskt kan bli utdatert i en krise som pandemien. 

Ifølge HSBC opplever banken normalt to til tre slike brudd i løpet av et år, men pandemien har forårsaket prisforstyrrelser som ikke er blitt observert de siste to årene. 

Mer fra FinansWatch

Gjensidige med eierskifteforsikring på bil

Forsikringsselskapet følger etter eierskifteforsikring på bolig, og tilbyr nå en pilot til utvalgte bilforhandlere som skal sikre handelen fra forhandler til privatpersoner.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch