FinansWatch

Klarna henter inn 5,9 milliarder kroner

Etter kaptialinnhentingen vurderes den svenske betalingsgiganten til 10,65 milliarder dollar, cirka 96 milliarder kroner. Med andre ord har tar selskapet dermed steget over fra unicorn- til decacorn-status

Foto: Klarna

Kapitalinnhentingen på 650 millioner dollar gjør at Klarna også forsterker posisjonen som Europas høyest verdsatte privat-eide fintech-selskap, og det fjerde høyest vurdet i USA.

I bransjesjargong betyr det at det svenske selskapet kan kalle seg en «decacorn», som er forbeholdt oppstartsselskaper verdsatt til over 10 milliarder dollar. Det mer kjente begrepet «unicorn» brukes på startups verdsatt til over én milliard dollar.

De største investorene denne gangen er teknologifondet Silver Lake, Singapores pensjonsfond GIC og fonder kontrollert av BlackRock og HMI Capital. I tillegg har Bonniers, Northzone, TCV og Merian Chrysalis kjøpt aksjer fra nåværende aksjonærer.

Ifølge pressemeldingen har selskapet sett et sterkt økende intresse fra online-butikker, med over 35.000 nye e-handlere i løpet av første halvår.

Den nesten seks milliardene Klarna nå har hentet inn skal i hovedsak gå til fortsatt global ekspansjon, med særlig fokus på USA, der selskapet nå har passert ni millioner kunder.

Lendo skal bruke PSD2-lisens for europeisk ekspansjon 

Klarna henter ny finanssjef fra HSBC 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch