FinansWatch

Klarna henter ny finanssjef fra HSBC

Den svenske fintech-kjempen Klarna har gjort klart med en ny finanssjef. Han heter Niclas Neglen og kommer fra rollen som Europa-sjef for storbanken HSBC.

Niclas Neglen bli ny finanssjef i Klarna ved årsskiftet. | Foto: Klarna/LinkedIn

Den nye finanssjefen er like svensk som selskapet han skal begynne i, men etter at utdannelsen var klar ved Handelshögskolan i Stockholm, har banksektoren i Storbritannia vært arbeidsplasssen. Først i GE Capital der han sliuttet som finansdirektør, deretter i HSBC, der har har vært finansdirektør og adm. dir for HSBcs EMEA-del.

Klarnas kommunikasjonssjef Aoife Houlihan sier til nettavisen DI Digital at selskapet hade kandidater fra hele verden, men at valget til slutt falt på Neglen. At Neglen har lang erfaring fra bankverden, blir sett på som en fordel i Klarnas ventede børsnoteringsprosess. Det spekuleres i at Klarna skal noteres i USA i løpet av et til to år.

- Han har en bakgrunn både fra investerersiden og fra banksektorren. I tillegg har han erfaring fra å lede organisasjoner på komplekse markeder, sier Houlihan.

Neglen begynner jobben ved nyttår. Tidligere finanssjef Camilla Giesecke blir i stedet ekspansjonssjef, med ansvar for fremtidige selskapskjøp.

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch