Stor interesse for Klarnas sparekonto

Før en drøy måned siden begynte fintech-sukessen Klarna med sparekonto for sine svenske kunder. Det har allerede gitt nesten 20.000 nye kunder.
Foto: Klarna
Foto: Klarna

Selv om svenske Klarna foreløpig mest er kjent for som et betalings- og kredittselskap, har ambisjonen til sjefen Sebastian Siemiatkowski i lang tid vært å gjøre selskapet til en bank. 

Bankkonsesjonen kom på plass i 2017 og har etter hvert gitt flere mer tradsjonelle bankprodukter. Den mest tradisjonelle av alle – sparekontoen – ble lansert den 8. juli i år. Etter det er det blitt åpnet noen tusen nye konti hver uke og til nettavisen DI Digital oppgir Klarna at selskapet i løpet av kort tid vil passere 20.000 kunder og det uten å gjøre noe mer enn å fortelle eksisterende kunder om muligheten.

– Hvis det er noe vi er overrasket over, er det at kundetilstrømningen er så sterk uten noen særlig markedsføring, sier produktsjef David Fock i Klarna til DI Digital.

Interessen kan ha en sammenheng med at Klarna har lovet å gi kundene Sveriges beste rente. Et konto uten bindingstid har en rente på 0,96 prosent. Velger du å binde pengene på sparekontoen er resultatet høyere renter. 1,21 prosent for seks måneder, 1,41 for 12 måneder og 1,61 for 24 måneder.

 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også