FinansWatch

Stor interesse for Klarnas sparekonto

Før en drøy måned siden begynte fintech-sukessen Klarna med sparekonto for sine svenske kunder. Det har allerede gitt nesten 20.000 nye kunder.

Foto: Klarna

Selv om svenske Klarna foreløpig mest er kjent for som et betalings- og kredittselskap, har ambisjonen til sjefen Sebastian Siemiatkowski i lang tid vært å gjøre selskapet til en bank. 

Bankkonsesjonen kom på plass i 2017 og har etter hvert gitt flere mer tradsjonelle bankprodukter. Den mest tradisjonelle av alle – sparekontoen – ble lansert den 8. juli i år. Etter det er det blitt åpnet noen tusen nye konti hver uke og til nettavisen DI Digital oppgir Klarna at selskapet i løpet av kort tid vil passere 20.000 kunder og det uten å gjøre noe mer enn å fortelle eksisterende kunder om muligheten.

– Hvis det er noe vi er overrasket over, er det at kundetilstrømningen er så sterk uten noen særlig markedsføring, sier produktsjef David Fock i Klarna til DI Digital.

Interessen kan ha en sammenheng med at Klarna har lovet å gi kundene Sveriges beste rente. Et konto uten bindingstid har en rente på 0,96 prosent. Velger du å binde pengene på sparekontoen er resultatet høyere renter. 1,21 prosent for seks måneder, 1,41 for 12 måneder og 1,61 for 24 måneder.

 

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch