Paypal tar etter Klarna – begynner med delbetalinger

Betalingskjempen Paypal gjør som den svenske utfordreren Klarna og lar kundene handle på nettet på kreditt. Klarna-sjefen slår tilbake på Twitter og skriver at «Vi er nå den globale lederen på innovasjon, mens Paypal er følgeren».
Sebastian Siemiatkowski, adm. dir. i Klarna | Foto: Klarna
Sebastian Siemiatkowski, adm. dir. i Klarna | Foto: Klarna

Klarna har i løpet av de siste årene vokst seg store gjennom å la kundene shoppe på avbetaling i alle nettbutikker som selskapet har avtale med, og rentefritt dele opp tilbakebetalingen i fire like store deler.

Modellen har gitt Klarna, ifølge selskapet selv, 1,2 millioner app-brukere i USA og nesten ti millioner brukere i Storbritannia.

Denne uken ble det kjent at Paypal tar etter modellen og skal la sine britiske kunder dele opp tilbakebetalingen. Men der Klarna deler betalingen i fire deler, nøyer seg Paypal med tre.

  • De siste seks månedene har vi sett et betydelig skifte over til digitale transaksjoner i Storbritannia, sier Rob Harper, sjef for Paypals forretningskunder i Storbritannia til CNBC.
  • Vi har også sett en økning i «kjøp nå-betal senere»-løsninger på markedet, fra Klarna og andre selskaper som ikke er like kjente som Paypal, fortsetter Harper.

Paypal er fortsatt storebroren når det gjelder betalingsløsninger. Selskapet har 24 millioner aktive bruker i Storbritannia, mot Klarna cirka ti millioner. Og børsverdien på Paypal er litt over 2000 milliarder kroner, mens Klarna etter den siste emisjonen ble vurdert til rett under 100 milliarder kroner.

Klarna-sjefen Sebastian Siemiatkowski virker imidlertid ikke føle seg som lillebroren. Som et svar på Paypals fremstøt i Storbritannia, skriver Klarna-sjefen i en melding på Twitter:

«Takk CNBC for at dere gjør det offisielt. Klarna er nå den globale lederen på innovasjon, og Paypal følgeren. Vi er ydmyke, men ivrige på drive innovasjon og kundefokus i denne industrien fremover i enda høyere tempo».

Danske Bank sitt nye slagord er «digitalt er default»

Zwipe med nytt partnerskap 

Capgemini: – Det er en reell risiko for at Norge ender på sidelinjen. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også