Støtter forslag om ny finanstilsynslov

Forslag om ny finanstilsynslov behandles nå i Stortinget. 
Administrerende direktør i Finans Norge, Kari Olrud Moen. | Foto: Trym Isaksen
Administrerende direktør i Finans Norge, Kari Olrud Moen. | Foto: Trym Isaksen

Finansdepartementet har foreslått en ny finanstilsynslov til Stortinget. I korte trekk begrenser lovforslaget Finansdepartementets instruksjonsmyndighet. Lovforslaget, som du kan lese i sin helhet her, vil på den måten gjøre Finanstilsynet mer uavhengig. 

Administrerende direktør i Finans Norge, Kari Olrud Moen, opplyser i en pressemelding at organisasjonen har gitt sine innspill til forslaget i en høringsuttalelse. 

Finans Norge støttet hovedtrekkene til forslaget i høringsrunden, og i tillegg er de endringene som departementet har foretatt i stor grad i samsvar med Finans Norges høringsinnspill. Vi er derfor positive til lovforslaget som nå vil behandles i Stortinget, sier Olrud Moen i pressemeldingen. 

Med den nye loven vil Finanstilsynet få en rettslig uavhengighet som omfatter den ordinære tilsynsutøvelsen. Samtidig vil det ikke være tvil om at det er Finansdepartementet som beslutter regelverk, avklarer regelverksforståelse og har ansvaret for oppfølgingen av våre EØS-forpliktelser for gjennomføring av finansmarkedsregulering, fortsetter hun. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også