SV vil begrense inntjeningen på rentene

Inspirert av Italia ønsker SV nå å legge skatt og gjøre grep mot bankenes renteinntjening.
Finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski i SV vil gjøre grep for å bremse renteinntjeningen til bankene. | Foto: Terje Bendiksby / NTB
Finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski i SV vil gjøre grep for å bremse renteinntjeningen til bankene. | Foto: Terje Bendiksby / NTB

Til E24 sier finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski i SV at det må gjøres noe med bankenes inntjening på rentene. Hun mener innskuddsrenten må øke likt som boliglånsrenten og SV vil nå fremme to forslag som skal begrense bankenes profitt.

  • Bankene skal pålegges å heve innskuddsrenten tilsvarende boliglånsrenten
  • SV vil øke finansskatten på overskudd

– I lys av diskusjonen som er plukket opp med ekstraskatt i Italia mener vi at det heller burde gjøres noe med reguleringen av bankene så vi får varige løsninger til det beste for forbukeren, sier Kaski til E24.

I Italia ble det bestemt en engangsskatt av bankenes fortjeneste, som kun skulle gjelde i 2023. SV vil altså foreslå en varig reguleringsendring.

Kaski sier videre til avisen at finansskatten i dag er for lav sammenlignet med da den ble innført, og at det også her er muligheter for å øke.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også