Norges Bank setter opp styringsrenten med 0,25 prosentpoeng

Sentralbanksjef Ida Wolden Bache la i dag frem rentebeslutningen i Arendal. Styringsrenten er nå 4,0 prosent og skal videre opp om dagens utviklingstrekk fortsetter.
Sentralbanksjef Ida Wolden Bache. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Sentralbanksjef Ida Wolden Bache. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Norges Bank setter styringsrenten opp med 0,25 prosentpoeng etter gårsdagens rentemøte. Dermed er styringsrenten 4,0 prosent. 

– Det videre forløpet for renten vil avhenge av den økonomiske utviklingen. Går det som vi nå tror, setter vi styringsrenten videre opp i september, sier sentralbanksjef Ida Wolden Bache, i en pressemelding.

Vedtaket var ifølge Norges Bank enstemmig i komiteen.

Norges Bank skriver i beslutningen at utviklingen i økonomien har gått omtrent som ventet. Aktiviteten har holdt seg høy og arbeidsmarkedet er stramt. Men renten har også virket innstrammende slik at presset i økonomien har begynt å avta. 

Selv om inflasjonen har dempet seg er den fremdeles langt over målet. 

«Dersom kronen blir svakere enn tidligere anslått eller presset i økonomien vedvarer, kan det bli behov for en høyere rente enn signalisert i juni for å få inflasjonen ned. Dersom vi får en kraftigere oppbremsing i norsk økonomi eller inflasjonen avtar raskere, kan renten bli lavere enn vi så for oss i juni», skriver Norges Bank i rentebeslutningen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også