Trakk seg fra Finanstilsynet-styret: Anklager styreleder for hersketeknikker

Marianne Hansen trakk seg som styremedlem grunnet mangel på tillit til styreleder Finn Arnesen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Den 24. mars trådte Marianne Hansen ut av styret i Finanstilsynet, skriver DN, som har fått innsyn i et brev sendt til styreleder Finn Arnesen og ekspedisjonssjef Øystein Grevbo-Schønberg to dager før fratredelsen, der Hansen redegjør for beslutningen.

Hansen begrunner fratredelsen med manglende tillit til styrelederen, samt Arnesens lederstil i styremøtene. Dette omfatter å bli bedt om å trekke tilbake merknader, ettersom ingen andre styremedlemmer hadde merknader, og å i plenum bli oppfordret til å følge bedre med i styremøtene, å gjentatte ganger bli fortalt at ens merknader ikke er berettigede, og at merknader endres før de legges frem for resten av styret. 

«Kritikk av enkeltpersoner i plenum er generelt ikke akseptabelt. Når det gjøres av en styreleder har det konsekvenser langt utover den personen som rammes av kritikken. Alle som er til stede i styremøtet påvirkes av en slik situasjon, og den kan også påvirke resten av organisasjonen negativt,» skriver Hansen i brevet. 

DN har vært i kontakt med Hansen, som ikke ønsker å gi ytterligere kommentarer til artikkelen. Styreleder Finn Arnesen, som er jusprofessor ved Universitetet i Oslo, sier til DN at han ikke er enig i Hansens karakteristikk: 

– Det er hennes vurdering, den må hun stå for. Det er min kommentar.

Hansen, som i dag jobber som seniorrådgiver i Steigen kommune, ble styremedlem for ett år siden, og skulle etter planen sitte helt frem til 2026. 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også