Skatteetaten om TV-serien Exit: – Serien beskriver utfordringer vi og politiet jobber med å avdekke

Etter at det ble vist økonomisk kriminalitet i NRK-serien Exit, vil Skatteetaten og Økokrim nå prate om arbeidet som gjøres for å avdekke økonomisk kriminalitet.
Skattedirektør Nina Schanke Funnemark i Skatteetaten. | Foto: Skatteetaten
Skattedirektør Nina Schanke Funnemark i Skatteetaten. | Foto: Skatteetaten

Exit er en TV-serie som går på NRK og som skildrer livet til norske menn fra finanseliten. TV-skaper Øystein Karlsen har sagt at serien ikke er langt fra virkeligheten, ettersom at skaperne har intervjuet virkelige personer fra den norske finansbransjen og baserer serien på historiene.

Nå vil Skatteetaten og Økokrim ta tak i den økonomiske kriminaliteten som presenteres i siste sesong av NRK-serien, og arrangerer dermed et frokostseminar som handler om skjulte formuer i skatteparadis, svindel med statlige støtteordninger og bruk av kryptovaluta for å skjule pengeoverføringer, skriver etaten og Økokrim i en pressemelding.

– Når det gjelder beskrivelsen av hvordan formuer skjules i skatteparadis og når det gjelder svindel med offentlige støtteordninger, så ser vi at serien beskriver utfordringer vi og politiet jobber med å avdekke og bekjempe, sier skattedirektør Nina Schanke Funnemark.

– Denne typen kriminalitet må få konsekvenser i form av fengsel, bøter, at de kriminelle fratas profitten eller at de blir ilagt tilleggsskatt, legger hun til.

Under frokostseminaret vil Funnemark og Økokrim-sjefen, Pål Lønseth, prate om hvordan den økonomiske kriminaliteten som beskrives i serien kan bli avslørt av myndighetene, i tillegg til utfordringer med kryptovaluta.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også