Banksjefen i Grong Sparebank stilte personlig opp for å løse pengeknipe i borettslag

Administrerende banksjef i Grong Sparebank, Jon Håvard Solum, dukket personlig opp for å finne en løsning på pengeproblemene til et borettslag i Trøndelag.
Administrerende banksjef i Grong Sparebank, Jon Håvard Solum. | Foto: Grong sparebank
Administrerende banksjef i Grong Sparebank, Jon Håvard Solum. | Foto: Grong sparebank

Nylig gikk beboere og styreleder i et borettslag i Trøndelag ut og ropte varsko, etter at de fikk varsel om økning fra 5300 kroner til 13000 kroner i månedlig husleie. Grunnen er at de nå må betale avdrag på fellesgjelden etter åtte års avdragsfrihet. Borettslaget kontaktet mange banker, men ingen ønsket å refinansiere lånet. Da kom administrerende banksjef i Grong Sparebank, Jon Håvard Solum, på banen. Han besøkte borettslaget og har kommet med flere rimeligere tilbud, det skriver Trønder-Avisa.

– Man må jo prøve å finne en løsning. Da jeg leste om denne saken, så tenkte jeg at «her må det være mulig å finne alternativer». Jeg syns det burde vært mulig for flere banker når vi ser verdiøkningen, sier Solum til avisen.

Han kommenterer at borettslaget er veldrevet og godt vedlikeholdt og har økt verdien betydelig siden byggeåret. To av løsningsforslagene Grong Sparebank kom med, gir en fellesutgift som er 2000 til 3000 kroner lavere per måned for beboerne. Den tredje løsningen er noe høyere. Styreleder i borettslaget, Oddvar Frantzvåg, er imponert over lokalbanken.

– Jeg er imponert over Grong Sparebank, mens andre har vært litt for slappe. De tok oss på alvor, sier Frantzvåg til Trønder-Avisa.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også