If utvider samarbeidet med Signicat

Signicat har levert digitale identifikasjonstjenester til If forsikring i mange år. Nå utvider de samarbeidet.
Administrerende direktør i Signicat, Asger Hattel. | Foto: Signicat
Administrerende direktør i Signicat, Asger Hattel. | Foto: Signicat

Signicat er leverandør av digitale identifikasjonsløsninger og har samarbeidet med If Forsikring i over ti år i Norge, Finland, Sverige og Danmark. Nå utvider de to selskapene samarbeidet til Estland, Latvia og Litauen, det skriver Signicat i en pressemelding.

If har over 3,8 millioner bedrifts- og privatkunder i Norden og Baltikum og behandler mer enn 1,4 millioner saker årlig. For å oppfylle regulative krav, samt å forbedre kundeopplevelsen, har If investert mye i digitale kundekanaler.

– 2020 var et vendepunkt for oss der bruken av elektroniske kundekanaler vokste betydelig i alle kundesegmenter. Signicat har vært vår tjenesteleverandør siden 2009, og det var naturlig for oss å velge Signicats løsning i Baltikum fordi påliteligheten og tilbudet av tjenester er viktig for oss og våre kunder, sier global produktsjef fra Identity Insurance and Access Management i If Forsikring, Mihails Galuška i en pressemelding.

Signicats plattform dekker digitale identitetstjenester og elektroniske signeringstjenester i hele Europa. If vil i størst mulig grad bruke digital identitet for å sikre kundeinnlogging, og reduserer dermed risiko og svindel.

– Siden vi begynte å bruke Signicats autentiseringstjenester i Norden, har vi økt kundeengasjementet og kundetilfredsheten. Vi har også fått millioner av digitale kontaktpunkter, noe som gjør at vi kan samle inn bedre data og få innsikt i kundenes behov, forklarer Galuška i If.

For å styrke sin posisjon i det europeiske regtech-markedet (se faktaboks), kjøpte Signicat nylig det norske selskapet Encap Security som jobber med kundeautentisering. Signicat har også kjøpt det spanske selskapet Electronic IDentification og den litauiske leverandøren av elektroniske signaturer Dokobit.

– De siste årene har Signicat investert for å utvide vår geografiske dekning av tjenestene. If er et godt eksempel på en kunde hvor vi tilbyr autentisering i flere land, med en enkelt kontrakt. Vi er glade for at vårt langsiktige samarbeid med If nå vil utvide seg til de baltiske landene, sier administrerende direktør i Signicat, Asger Hattel i pressemeldingen.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Photo: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter