Signicat kjøper litauisk id-selskap

Det norske fintech-selskapet Signicat, som opererer i samme marked som BankID, har gjort sitt tredje oppkjøp i år.
Asger Hattel, daglig leder i Signicat, har gjort sitt tredje oppkjøp i år. | Foto: Signicat
Asger Hattel, daglig leder i Signicat, har gjort sitt tredje oppkjøp i år. | Foto: Signicat

Signicat kjøper det litauiske id-selskapet Dokobit, melder selskapet i en pressemelding.

Det er det tredje oppkjøpet Signicat gjør i år. Tidligere har de blant annet kjøpt norske Encap og spanske Electronic IDentification.

Signicat er leverandør av id-tjenester og sikker autentisering. Blant annet er de en av de største distributørene til BankID her hjemme.

Virksomheten har vært i sterk vekst de siste årene og ifølge årsrapportene fra selskapet økte de omsetningen fra 253 millioner i 2019 til 445 millioner kroner i 2020.

Dokubit har en ledende posisjon i de baltiske landene og på Island.

– Dokobit og Signicat passer godt sammen, kulturelt, kommersielt og teknologisk. Med Dokobit vil få tilgang til en hurtigvoksende og spennende del av det europeiske e-signaturmarkedet, som hittil har vært uutnyttet. I tillegg får vi med oss eksepsjonelt talent og teknologi. For oss er dette enda et viktig steg mot å kontinuerlig utvikle vårt verdiforslag for kunder over hele Europa, sier Asger Hattel, daglig leder i Signicat i en pressemelding.

Oppkjøpet er en del av en strategi mot å bli ledende i hele Europa, hvor mange markeder ennå ikke har gode løsninger på plass for alle typer elektronisk identifisering.

– I et raskt voksende europeisk e-signaturmarked er det viktig å handle raskt for å holde seg konkurransedyktig. Selv med tilstrekkelig kunnskap og ressurser, er timingen for å markedsføre et produkt en av de viktigste faktorene som kan avgjøre et selskap suksess og fremtidsutsikter. Vårt mål har alltid vært å erobre Europa, og sammen med Signicat vil vi kunne klare det mye raskere. Ved å bruke Signicats akkumulerte elektroniske ID-verktøy, vil vi kunne konsentrere vår innsats på innovasjon og videreutvikling av e-signaturløsninger, sier Gintas Balčiūnas, daglig leder i Dokobit.

Signicat kjøper spansk markedsleder

Fintech Norway mener Finansdepartementet må tenke seg godt om så de ikke ekskluderer innovasjon

Mener nye regler kan bli en gamechanger for crowdfunding til eiendom 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også