Nordax-eier går inn i et svensk fintech-selskap med en halv milliard svenske kroner

Nordic Capital er et kapitalfond som nylig solgte sine eierandeler i Bank Norwegian til Nordax. Kapitalfondet sitter også på eiersiden i Nordax. Nå har kapitalfondet investert en halv milliard i det svenske fintech-selskapet Qred.
Administrerende direktør i Nordic Capital Advisors. | Foto: PR / Nordic Capital
Administrerende direktør i Nordic Capital Advisors. | Foto: PR / Nordic Capital

Nylig offentligjorde den svenske banken Nordax at to tredjedeler av aksjonærene i Bank Norwegian har akseptert budet deres. En av dem som aksepterte først var kapitalfondet Nordic Capital. Kapitalfondet eier Nordax sammen med Sampo og har byttet aksjene i Bank Norwegian mot mer aksjer i Nordax.

Nå har Nordic Capital investert en halv milliard svenske kroner i det svenske fintech-selskapet Qred.

Qred tilbyr lån til små og mellomstore bedrifter, gjennom automatisert utlån og en digital plattform.

– Qred har vist at det er en stor og økende etterspørsel etter lån til små bedrifter som de store bankene ikke klarer å håndtere. Vi er nå klare til å ta det neste trinnet i å utvide våre digitale produkter ved å utvikle Qred til en ledende finansiell plattform for små bedrifter i Europa, sier Emil Sunvisson, administrerende direktør og medgründer av Qred, i en pressemelding.

Ifølge en artikkel fra svenske Dagens Industri er investeringen over en halv milliard svenske kroner.

I dag har Qred omtrent 12.000 aktive brukere i måneden og leverer tjenester til mer enn 25.000 mindre selskaper i Sverige, Finland, Danmark, Nederland og Belgia. I 2020 gikk de inn i Brasil gjennom et partnerskap.

– Vi er veldig imponert over Qreds sterke utvikling og innovative modell. Ved å identifisere et nytt markedssegment og kombinere det med ledende teknologi, har selskapet åpnet døren for mange små bedrifter for å vokse og realisere drømmene sine, sier David Samuelsen, administrerende direktør i Nordic Capital Advisors.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også