FinansWatch

Finanstilsynet undersøker Euronext Growth-noteringer

Finanstilsynet gransker alle børsnoteringene på Euronext Growth. Meglerhusene må dokumentere alle samtaler, analyser og egenhandel.

Anne Merethe Bellamy, direktør for markedstilsyn i Finanstilsynet. | Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix, Finanstilsynet (innfelt)

Det siste året har rekordmange selskaper blitt børsnotert i Norge. 42 selskaper ble børsnotert i andre halvdel av 2020, og så langt i år har det kommet til 25 nye. Majoriteten av dem er blitt notert på lavterskelsmarkedsplassen Euronext Growth, skriver Dagens Næringsliv.

Finanstilsynet har nå satt i gang et tilsyn av forholdene rundt de mange børsnoteringene og ber meglerhusene som har bistått selskapene i børsnoteringsprosessen å dokumentere alle samtaler, analyser og egenhandel i et utvalg av selskapene som er blitt notert siden i fjor sommer.

– Finanstilsynet ser nærmere på opptaksprosesser og verdipapirtransaksjoner, herunder relevant dokumentasjon, knyttet til utvalgte utstederselskaper som er tatt opp til handel på Merkur Market/Euronext Growth, skriver Anne Merethe Bellamy, direktør for markedstilsyn i Finanstilsynet, i en epost til DN.

Finanstilsynet pålegger meglerehus organisiasjonsendring 

Finanstilsynet vurderer forbud mot returprovisjon 

Mer fra FinansWatch

Danske Bank anket bedrageri-dom

Danske Bank i Norge ble i februar idømt å betale over 30 millioner kroner til et energiselskap etter at selskapet ble utsatt for direktørsvindel.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch