Finanstilsynet undersøker Euronext Growth-noteringer

Finanstilsynet gransker alle børsnoteringene på Euronext Growth. Meglerhusene må dokumentere alle samtaler, analyser og egenhandel.
Anne Merethe Bellamy, direktør for markedstilsyn i Finanstilsynet. | Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix, Finanstilsynet (innfelt)
Anne Merethe Bellamy, direktør for markedstilsyn i Finanstilsynet. | Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix, Finanstilsynet (innfelt)

Det siste året har rekordmange selskaper blitt børsnotert i Norge. 42 selskaper ble børsnotert i andre halvdel av 2020, og så langt i år har det kommet til 25 nye. Majoriteten av dem er blitt notert på lavterskelsmarkedsplassen Euronext Growth, skriver Dagens Næringsliv.

Finanstilsynet har nå satt i gang et tilsyn av forholdene rundt de mange børsnoteringene og ber meglerhusene som har bistått selskapene i børsnoteringsprosessen å dokumentere alle samtaler, analyser og egenhandel i et utvalg av selskapene som er blitt notert siden i fjor sommer.

– Finanstilsynet ser nærmere på opptaksprosesser og verdipapirtransaksjoner, herunder relevant dokumentasjon, knyttet til utvalgte utstederselskaper som er tatt opp til handel på Merkur Market/Euronext Growth, skriver Anne Merethe Bellamy, direktør for markedstilsyn i Finanstilsynet, i en epost til DN.

Finanstilsynet pålegger meglerehus organisiasjonsendring 

Finanstilsynet vurderer forbud mot returprovisjon 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også