FinansWatch

Finanstilsynet pålegger meglerhus organisiasjonsendring

Tilsynet mener «indre selskap» er en virksomhetsorganisering som strider med tildeling av konsesjon.

Anne Merethe Bellamy, direktør for markedstilsyn i Finanstilsynet. | Foto: Vidar Ruud/NTB scanpix, Finanstilsynet (innfelt)

Pareto Securities, Carnegie og Clarksons Platou Securities har alle organisert virksomheten via et indre selskap. Finanstilsynet mener dette er i strid med forutsetningene for tildeling av konsesjon, skriver Kapital.

«Pareto Securities AS pålegges å endre organiseringen slik at ingen deler av Pareto Securities AS’ konsesjonspliktige virksomhet gjennom avtale om indre selskap stilles til disposisjon for, ytes av, eller overføres til et indre selskap.» Det står i et brev fra Finanstilsynet til Pareto Securities fra oktober i år. Tilsvarende brev ble også endt til meglerhusene Carnegie og Clarksons Platou Securities, og til en AIF-forvalter.

– Sakene dreier seg ikke om et generelt forbud i adgangen til å etablere indre selskaper som sådan, men om den konkrete organiseringen er i samsvar med kravene til organisasjonsform for den konsesjonspliktige virksomheten. Vedtakene gir uttrykk for Finanstilsynets lovforståelse, og vil få betydning for eventuelle andre foretak på verdipapirområdet som har organisert seg på tilsvarende måte, sier avdelingsdirektør Anne Merethe Bellamy i Finanstilsynet til Kapital.

Nordnet skal børsnoteres i løpet av året 

Tidligere Pareto-megler Kjetil Sjursen varsler søksmål mot Pareto-topp Petter Dragesund og advokat Ole Borge 

Bankanalytiker frykter at det blir større forskjeller på store og små banker 

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch