FinansWatch

ØKOKRIM trenger kvalitet i rapporteringen for å lettere avsløre korrupsjon, bedrageri og seksuelle lovbrudd

– I verste fall kan en dårlig rapport føre til at vi ikke får avdekket eller forebygget kriminalitet, sier Camilla Flesjø Christiansen ved Enheten for finansiell etterretning i ØKOKRIM. Ifølge ØKOKRIM er det mange banker og andre finansforetak som ikke skriver gode nok rapporter når de mistenker kriminell aktivitet. – Gjengangeren er at bankene ikke tør å mene noe og at rapportene mister fokus, sier Christiansen.

– Oppskriften på en god rapport er at bankene redegjør for hva de mener er mistenkelig, sier Camilla Flesjø Christiansen ved Enheten for finansiell etterretning i ØKOKRIM. | Foto: Tore Meek / NTB, ØKOKRIM

Christiansen er seniorrådgiver ved Enheten for finansiell etterretning i ØKOKRIM, og en av hennes sentrale oppgaver er å bistå rapporteringspliktige. Dersom du lurer på hvordan du skal oppnå best mulig rapportering av mistenkelige forhold, så sitter Christiansen på svaret.

– Loven gir oss ikke noe valg. Rapporteringspliktige må skrive rapportene og vi må motta dem. Men det blir mer motiverende å arbeide med når man vet hva som kjennetegner en god rapport og forstår viktigheten av å skrive dem, sier hun.

Allerede abonnent? Logg inn.

Les hele artikkelen

Få tilgang i 21 dager gratis.
Det krever ikke kredittkort, og det vil ikke gå over til et betalt abonnement etter endt prøveperiode.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Motta våre daglige nyhetsbrev
  • Full tilgang i vår app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Sbanken utsatt for dataangrep

Sbanken ble lørdag formiddag utsatt for et dataangrep av samme type som flere norske instanser ble utsatt for denne uka.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch