FinansWatch

Tiden renner ut for nåværende boliglånsforskrift - Sanner «vil treffe en beslutning i god tid»

Boliglånsforskriften i nåværende form utgår 31. desember og Finantilsynets klare anbefaling er at den innskrenkes slik at det ikke lenger vil være mulig å ta opp like store boliglån som i dag. Finansminister Jan Tore Sanner (H) jobber nå med å vurdere forslaget og høringsinnspillene som har kommet inn.

Finansminister Jan Tore Sanner (H) | Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Boliglånsforskriften i nåværende form utgår 31. desember. Mye tyder på at den erstattes av en ny og Finanstilsynets klare anbefaling er at den innskrenkes slik at det ikke lenger vil være mulig å ta opp like store boliglån som i dag.

Finansminister, Jan Tore Sanner, skal snart ta en beslutning, men hvor han lander er foreløpig ukjent.

– Innspillene viser at det er bred enighet om at det fortsatt er behov for å regulere bankenes utlånspraksis, men at det er ulike syn på hvordan regelverket bør innrettes, sier Sanner til E24.

– Vi vil treffe en beslutning i god tid før dagens forskrifter går ut, lover han.

Finansministeren har fått mange råd å forholde seg til, etter at en bred høringsrunde om tilsynsforslagene er avsluttet.

– Nå jobber vi med å vurdere forslaget og høringsinnspillene som har kommet inn, opplyser Sanner.

Finansdepartementet endrer forskriften for statlig lånegaranti for bedrifter 

Mer fra FinansWatch

– Vi har aldri vært så stengt eller levert så gode tall

Administrerende banksjef i Grong Sparebank, Jon Håvard Solum, forteller til FinansWatch at han først var skeptisk til å sende alle de ansatte på hjemmekontor. Men nå viser banken tidenes beste resultat, og kundene er mer tilfredse. Det kan bety mer hjemmekontor, også etter pandemien.

Les også

Relaterte

Siste Nytt