FinansWatch

Lånegarantiordningen forlenges til sommeren

Garantiordningen for lån til bedrifter forlenges til 30. juni 2021, og det åpnes for at garanterte lån kan ha løpetid på inntil seks år.

Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix

Ordningen innebærer at staten garanterer for 90 prosent av beløpet i nye banklån til bedrifter som står overfor en akutt likviditetskrise som følge av koronapandemien.

Finansminister Jan Tore Sanner (H) sier i en pressemelding at ordningen siden mars har gitt mange bedrifter tilgang på likviditet, og at den har bidratt til å sikre arbeidsplasser.

– Behovet for ordningen er der fortsatt, ikke minst på grunn av utviklingen de siste ukene. Dette er et viktig tiltak for å sikre at lånetilbudet til norsk næringsliv opprettholdes i tiden fremover. Nå åpner vi også for at både nye og gamle lån under ordningen kan ha en løpetid på inntil seks år, sier han.

Ifølge tall fra GIEK er det gitt ut over 3.700 lån gjennom ordningen, og samlet har bankene lånt ut 10,9 milliarder kroner.

Endringene i ordningen er godkjent av EFTAs overvåkingsorgan Esa.

Mer fra FinansWatch

Storbankene ønsker ikke likestillingskvoter

Både Danske Bank og Nordea i Danmark erkjenner at det er et likestillingsproblem på lederposisjonene, men de ønsker ikke å bruke kjønnskvoter for å gjøre noe med problemet.

Les også

Relaterte

Trial banner

Siste Nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger