Sanner tar nye grep for å hjelpe bedrifter i koronaskvis

Finansminister Jan Tore Sanner (H) vil gjøre det enklere  for bankene å gi lån til bedrifter som sliter av effekten av nye koronatiltak. I tillegg forlenges muligheten til betalingsutsettelse for skatter og avgifter, og det gis økt avdragsfrihet for lån i statsgarantiordningen.
Finansminister Jan Tore Sanner | Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix
Finansminister Jan Tore Sanner | Foto: Terje Bendiksby/NTB Scanpix

 I løpet av den nærmeste tiden vil det komme flere forskriftsendringer med mål om å hjelpe bedrifter som sliter med pengemangel i påvente av kommende koronakompensasjon, skriver E24.

– Vi jobber nå med disse endringene, som vil komme på plass i løpet av svært kort tid, sier finansminister Jan Tore Sanner til E24.

I den statlige lånegarantiordningen som ble innført i mars er det gitt en ramme på 50 milliarder kroner, men foreløpig har bankene bare brukt om lag ti av disse milliardene.

– Vi så at lånegarantien ble mye brukt den første tiden, men så har vi vært inne i en periode uten like stort behov. Vi tror det kan bli større behov i tiden foran oss, sier Sanner.

Lånegarantiordningen går ut på at staten garanterer for 90 prosent av beløpet i nye banklån til bedrifter som står overfor en akutt likviditetsmangel som følge av koronautbruddet.

– Vi utvider nå bankenes handlefrihet ved at vi klargjør at de har stor frihet og kan ta hensyn til kommende støtte under kompensasjonsordningen. Det er fortsatt bankene som må foreta vurderingen, men endringer vi gjør innebærer at bankene har større handlingsrom, sier Sanner.

– Betyr dette at dere mener bankene har gitt ut for lite lån til nå?

– Vi har hørt at bankenes praksis har variert, det derfor vi vil klargjøre dette, slik at handlingsrommet blir større, sier Sanner.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også

MEST AV DE NORSKE: Henrik Høye, adm. dir i Protector Forsikring topper lønnslisten blant lederne av de norske forsikringsselskapene. | Foto: Protector Forsikring

Dette tjener forsikringstoppene

For abonnenter