FinansWatch

Regionalt nettverk: - Kraftig fall i aktiviteten

Koronautbruddet og tiltakene for å begrense smitte har, ifølge bedriftene i Regionalt nettverk, ført til at den økonomiske aktiviteten har falt kraftig denne våren. Bedriftene har kuttet kraftig i investeringsplaner, og de venter betydelig lavere lønnsvekst enn de gjorde før pandemiutbruddet.

Foto: Jörgen Skjelsbæk

Det kommer frem i en pressemelding fra Norges Bank.

Videre kommer det frem at oljeprisfallet har bidratt til å forsterke nedgangen, og at bedriftene ser for seg om lag uendret aktivitetsnivå det neste halve året.

«Bedriftene har kuttet kraftig i investeringsplaner, og de venter betydelig lavere lønnsvekst enn de gjorde før pandemiutbruddet.», står det i pressemeldingen.

Bedriftene i Regionalt nettverk melder at aktiviteten falt med en årlig rate på 5,3 prosent de siste tre månedene. Under finanskrisen høsten 2008 rapporterte de om en reduksjon på litt under 3 prosent.

Videre står det:

«Aktiviteten har falt i alle næringer. Nedgangen er størst innen tjenesteyting mot husholdningene, men aktiviteten har også falt mye i tjenesteyting mot næringslivet, oljeleverandørnæringen og i varehandelen.»

Ifølge pressemeldingen har koronapandemien ført til nedjusterte investeringsplaner, redusert kapasitetsutnytting og lavere sysselsetting.

Kronekursen er tilbake på samme nivå som før koronakrisen

Nordmenn folkefinansierte for nesten en halv milliard i 2019 

Mer fra FinansWatch

Kraftig økning i kortbruk

Ikke engang i den travleste sommerperioden i 2019 har DNB sett tilsvarende kortbruk som de ser nå, melder banken.

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch