Regionalt nettverk: - Kraftig fall i aktiviteten

Koronautbruddet og tiltakene for å begrense smitte har, ifølge bedriftene i Regionalt nettverk, ført til at den økonomiske aktiviteten har falt kraftig denne våren. Bedriftene har kuttet kraftig i investeringsplaner, og de venter betydelig lavere lønnsvekst enn de gjorde før pandemiutbruddet.
Foto: Jörgen Skjelsbæk
Foto: Jörgen Skjelsbæk

Det kommer frem i en pressemelding fra Norges Bank.

Videre kommer det frem at oljeprisfallet har bidratt til å forsterke nedgangen, og at bedriftene ser for seg om lag uendret aktivitetsnivå det neste halve året.

«Bedriftene har kuttet kraftig i investeringsplaner, og de venter betydelig lavere lønnsvekst enn de gjorde før pandemiutbruddet.», står det i pressemeldingen.

Bedriftene i Regionalt nettverk melder at aktiviteten falt med en årlig rate på 5,3 prosent de siste tre månedene. Under finanskrisen høsten 2008 rapporterte de om en reduksjon på litt under 3 prosent.

Videre står det:

«Aktiviteten har falt i alle næringer. Nedgangen er størst innen tjenesteyting mot husholdningene, men aktiviteten har også falt mye i tjenesteyting mot næringslivet, oljeleverandørnæringen og i varehandelen.»

Ifølge pressemeldingen har koronapandemien ført til nedjusterte investeringsplaner, redusert kapasitetsutnytting og lavere sysselsetting.

Kronekursen er tilbake på samme nivå som før koronakrisen

Nordmenn folkefinansierte for nesten en halv milliard i 2019 

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også