Kronekursen er tilbake på samme nivå som før koronakrisen

Sjefstrateg Erica Blomgren Dalstø i SEB tror styrkelsen skal fortsette, men mener det ligger en risiko i de svært positive finansmarkedene. Dette er godt nytt for finansinntektene til norske sparebanker.
– Den andre grunnen til kronestyrkelsen er at dollaren har begynt å svekke seg, sier sjefstrateg Erica Blomgren Dalstø i SEB til DN. | Foto: Moment
– Den andre grunnen til kronestyrkelsen er at dollaren har begynt å svekke seg, sier sjefstrateg Erica Blomgren Dalstø i SEB til DN. | Foto: Moment

Krone-kollapsen i midten av mars medførte at kronen svekket seg til 12 kroner mot dollar og 13 kroner mot euro. Nå koster en dollar 9,27 kroner, som er mindre før koronakrisen, skriver DN.

– Dollaren har begynt å svekke seg

Kronekursen påvirkes sterkt av stemningen i finansmarkedene. Mens dollar og yen ses på som trygge valuta-havner i dårlige tider blir ofte mindre valutaer som norske kroner hardere rammet.

– Den andre grunnen til kronestyrkelsen er at dollaren har begynt å svekke seg. En normaliserende risikoappetitt og stigende aksjekurser har begynt å tynge dollaren, sier sjefstrateg Erica Blomgren Dalstø i SEB til DN.

– Ikke rentefordel i favør USA

Blomgren Dalstø sier til avisen at de mener det er rom for at kronen kan styrke seg ytterligere. Det er fortsatt usikkerhet knyttet til oljeprisen, men den største risikoen er den positive stemningen i markedet.

– Markedet er mye mer positiv enn makroøkonomiske data skulle tilsi, og dersom aktørene skulle begynne å legge større vekt på politisk risiko eller revurdere scenarioet om en rask økonomisk innhenting, kan det være en trigger for at dollaren igjen vinner terreng, noe som er negativt for kronen, sier hun til DN.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også