Justisministeren ber om rask hjelp til å hjelpe konkurstruede småbedrifter

Justisminister Monica Mæland (H) og departementet har sendt nye regler ut på høring. Tanken er å bistå små bedrifter for å hindre unødige konkurser.
Justis- og beredsskapsminister Monica Mæland. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
Justis- og beredsskapsminister Monica Mæland. | Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Regjeringen har vedtatt en ny lov for rekonstruksjon som skal hindre unødige konkurser. Loven, som trådte i kraft 11. mai og gjelder frem til 1. januar 2022, skal gjøre det enklere å gjennomføre gjeldsforhandlinger for at bedrifter ikke unødig skal gå konkurs. Det skriver E24.

Nettavisen melder videre at Mæland nå har sendt ut nye regler på høring med svarfrist på under en uke. Innen tirsdag 2. juni vil justisministeren høre fra små bedrifter hva de synes om de nye reglene for forenklet rekonstruksjon for små foretak.

Her kan du lese høringsnotatet: "Forenklet rekonstruksjon for små foretak".

– Regjeringen jobber iherdig med å få hjulene i gang igjen i norsk økonomi. Vi har derfor satt en kort høringsfrist og ser frem til å jobbe videre med innspillene fra de berørte, uttaler Mæland i en uttalelse, ifølge E24.

– Slike forhandlinger for å unngå konkurs kan være kostbare, særlig for små bedrifter. Det er derfor behov for enklere regler som igjen begrenser kostnadene. Reglene må på samme tid ivareta behovene til de som bedriften skylder penger, og bedriftens ansatte, uttaler Mæland videre.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også