FinansWatch

Nordmenn folkefinansierte for nesten en halv milliard i 2019

Folkefinansiering har blitt en populær måte å plassere penger på. I 2019 bidro nordmenn med donasjoner, lån og egenkapital for 442 millioner kroner.

Styreleder i Norsk Crowdfunding Forening Geir Atle Bore har sett en sterk vekst for medlemsselskapene. | Foto: Fundingpartner

– Tallene taler nesten for seg selv. De siste tre-fire årene har vi hatt en dobling i folkefinansieringstallene fra år til år, sier Geir Atle Bore, leder i Norsk Crowdfunding Forening, NCF, til FinansWatch.  

2019 ble det virkelige gjennombruddet for bransjen. Året før kom mye av reguleringen på plass, samtidig som en rekke nye plattformer ble lansert. Først og fremst var det nye låne- og egenkapitalaktører som ble etablert. For de fleste ble 2019 et godt år. Totalt bidro foreningens 20 medlemsbedrifter med å få plassert 442 millioner kroner hos norske bedrifter og privatpersoner.

Les hele artikkelen

Få 21 dagers fri tilgang.
Ingen kredittkort nødvendig.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få ubegrenset tilgang til FinansWatch for 1360 kr per kvartal.

Abonnér her

Få ubegrenset tilgang for deg og dine kolleger.

Start en gratis prøveperiode for bedriften i dag

Mer fra FinansWatch

Ertzeid: – Når Norge går bra, går DNB bra

DNBs avtroppende finansdirektør Ottar Ertzeid kunne presentere sterke tall i sin siste kvartalspresentasjon for konsernet. Han trekker frem at DNBs vekst er tett knyttet til hvordan det går for hele landet.

Les også

Relaterte

Trial banner

Siste nytt

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger