Nordea Liv rundet 10 milliarder pensjonskroner

– Vi er den første aktøren i Norge til å nå dette målet. 
FORNØYD: Direktør i Nordea Liv, Hans-Erik Lind, er godt fornøyd med å nå 10 milliarder kroner. | Foto: Nordea
FORNØYD: Direktør i Nordea Liv, Hans-Erik Lind, er godt fornøyd med å nå 10 milliarder kroner. | Foto: Nordea

Nordea Liv melder i dag at de det første pensjonsselskapet som har nådd 10 milliarder kroner som selvvalgt leverandør av pensjon. 

– Vi er den første aktøren i Norge til å nå dette målet. Det er en viktig milepæl for oss og er et resultat av langsiktig strategisk arbeid, sier administrerende direktør i Nordea Liv, Hans-Erik Lind. 

De skriver at de siden starten av 2021 har alle arbeidstagere i Norge hatt muligheten til selv å velge leverandør av egen pensjonskonto, uavhengig av hvor arbeidsgiver har pensjonsavtale. 

Samarbeid mellom Personmarked i Nordea og Nordea Liv

De 10 milliardene utgjør nesten 25.000 kunder skriver de. Lind gir det tette samarbeidet med personmarked i Nordea mye av æren for de sterke resultatene. 

– Veksten kan forklares med større aktivitet i rådgivningstjenesten, at flere spør selv om dette produktet og hyppigere bruk av digitale selvbetjeningsløsninger, sier han. 

– Å selv velge leverandør av egen pensjonskonto er et viktig verktøy i dialog med kundene. Sparing og pensjon er for mange et viktig tema, så et møte med en av våre autoriserte rådgivere ser vi kundene setter pris på, sier leder for personmarkedet i Norge, Randi Marjamaa.

Tallet på hele det norske markedet så er forvaltningskapitalen for egen pensjonskonto med selvvalgt leverandør, rundt 38 milliarder kroner.

– Det er bra at markedet vokser også i stort, og at farten generelt øker. Vi ønsker at flest mulig tar aktive valg rundt egen pensjon, enten hos oss eller andre aktører. At flere konkurrerer om å levere selvvalgt egen pensjonskonto kommer kunden til gode, sier Lind.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også