KLP vurderer å klage videre på anbudsrunde etter tap for Storebrand

Ledelsen i KLP var ikke fornøyd da politikerne i Ulstein valgte Storebrand som ny pensjonsleverandør. Nå vurderer KLP om resultatet i anbudsrunden skal forfølges gjennom en ny klage.
UNDER VURDERING: Konserndirektør i KLP, Cathrine Hellandsvik vurderer om selskapet skal gå videre med klagen til Ulstein kommune.
UNDER VURDERING: Konserndirektør i KLP, Cathrine Hellandsvik vurderer om selskapet skal gå videre med klagen til Ulstein kommune.

På høsten i fjor ble det offentliggjort at Storebrand vant anbudskonkurransen om å bli Ulstein kommunes nye pensjonsleverandør. KLP mente derimot at evalueringsmodellen kommunen hadde brukt i saken var feil. og sendte en klage til kommunen. 

I evalueringsmodellen skulle pris og kvalitet vektes lik, altså 50 prosent hver. Der KLP ble vurdert til å være best på kvalitet, mens Storebrand ble vurdert til å være best på pris. I denne saken mener derimot KLP at pris har blitt vektet tyngre. 

Kommunedirektør i Ulstein kommune opplyste til FinansWatch om at klagen nå er besvart. 

Konserndirektør for liv og pensjon i KLP, Cathrine Hellandsvik, forteller at pensjonsselskapet har mottatt melding om at kommunen nå h ar undertegnet kontrakt med en ny pensjonsleverandør, men at KLP fortsatt har innvendinger mot anbudsprosessen. Dette er ifølge Hellandsvik også noe selskapet mener er viktig å få en prinsipiell avklaring på til senere anbudsprosesser. 

– Vi vil derfor vurdere om og eventuelt hvordan vi skal gå videre med saken, uten at vi har konkludert på dette ennå, sier Cathrine Hellandsvik til FinansWatch.

Del artikkel

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også