Nordea Liv økte forvaltningskapitalen med 16 prosent

Bunnlinjen styrket seg med over 100 millioner kroner.
Hans Erik Lind, adm. dir. Nordea Liv i Norge. | Foto: PR / NORDEA
Hans Erik Lind, adm. dir. Nordea Liv i Norge. | Foto: PR / NORDEA

Nordea Livs forvaltningskapital økte fra 142 milliarder kroner ved utgangen av 2019 til 164 milliarder ved utgangen av 2020.

– Dette er et resultat av bra avkastning på porteføljen, en jevn og sterk tilstrømning av store nye kunder, samt implementering av Frendeoppkjøpet som tilførte porteføljen 4,8 milliarder kroner, sier Hans-Erik Lind, administrerende direktør i Nordea Liv i en pressemelding.

Han legger til at det har vært et spennende kvartal med integreringen av Frendes pensjonsportefølje med 5.600 bedriftskunder og 32.000 ansatte som Nordea Liv kjøpte før sommeren i fjor.

De bærekraftige fondene Nordea Liv 100 og Nordea Liv 50 har hatt en avkastning i 2020 på henholdsvis 16,3 og 10,2 prosent.

 – Det har vært et spesielt år, men totalt sett har det vært et veldig godt år. Vi er svært fornøyde når vi gir avkastning på dette nivået til kundene, og spesielt gledelig at vi ser dette innenfor våre bærekraftsporteføljer sier Lind. 

Fjerde kvartal

Nordea Liv i Norge fikk et resultat før skatt per 4. kvartal på 769 millioner kroner, mot 653 millioner kroner i samme periode i 2019.

Administrasjonsresultatet utgjør 428 millioner kroner og risikoresultatet utgjør 179 millioner ved utgangen av kvartalet.

Investeringsvalgsporteføljen utgjorde ved årsskiftet 99 milliarder kroner, en økning på 27 prosent siste 12 måneder.

Nye kunder

Hele pensjonsbransjen har konkurrert hardt om å tilegne seg store kunder til lanseringen av Egen pensjonskonto. Nordea Liv har fått Visma, IBM, Multiconsult, Caverion, Folketrygfondet og YS som nye kunder og forlenget avtalene med Tryg og Telenor.

Premieinntektene har økt med 45,5 prosent i løpet av 2020.

– De to siste årene har premieinntektene doblet seg. Dette er ikke noe vi opplever ofte, sier Lind.

Nordea innfrir forventningene – øker inntektene og fortsetter veksten 

Nordea Norge med vekst i både privat- og bedriftsmarkedet

Danske Bank Norge med milliardsmell 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vær i forkant av utviklingen. Få informasjon om det siste fra bransjen med vårt nyhetsbrev.

!
Vilkår for nyhetsbrev

Forsiden akkurat nå

Les også