FinansWatch

Nordea innfrir forventningene – øker inntektene og fortsetter veksten

I fjerde kvartal leverer bankkonsernet svakere enn i fjor, men for hele 2020 øker Nordea resultatet med 800 millioner euro.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Nordea melder om et resultat etter skatt på 725 millioner euro i fjerde kvartal 2020, sammenlignet med 750 millioner euro samme periode i fjor. Det tilsvarer en egenkapitalavkastning på 8,4 prosent, mot 9,9 prosent i samme kvartal i fjor.

Netto renteinntekter i kvartalet endte på 1,17 milliarder euro, mot 1,09 milliarder euro i samme tid i fjor.

Det er sterkere enn analytikerestimatene, hvor konsensus spådde et resultat på 694 millioner euro og netto renteinntekter på 1,16 milliarder euro.

For hele året fikk bankkonsernet et resultat på 2,3 milliarder euro, mot 1,5 milliarder euro i fjor.

– Jeg er veldig glad for å se at vi gjorde gode fremskritt i 2020. Vi forbedret vår ytelse og leverer i forhold til forretningsplanen og viktige prioriteringer. Vår virksomhet økte volumene og vi fikk markedsandeler over hele Norden. Vi skapte bedre kundeopplevelser, forbedret kundetilfredsheten og redusert kundeklager med mer enn 20 prosent, sier konsernsjef Frank Vang-Jensen i en pressemelding.

Sterk vekst i boliglån

Konsernet foreslår et utbytte på 0,39 euro per aksje for 2020 som betales ut etter september 2021, i tråd med anbefalingene fra norske og europeiske myndigheter.

Banken har ennå ikke fått utbetalt utbyttet på 0,40 euro per aksje fra 2019, men styret vil i februar vurdere om de skal betale ut 0,07 euro i februar som første ledd av 2019-utbetalingen. Banken forslår også å betale ut det resterende beløpet etter september, så at total utbyttebetaling blir 0,72 euro per aksje.

Ifølge Nordea er veksten solid i alle landene de opererer i, og trekker blant annet frem at de hadde en rekordsterk vekst på 6 prosent på årsbasis i boliglån. Utlånene i SMB-markedet vokste med 8 prosent, og skyldes blant annet oppkjøpet av SG Finans, som har blitt omdøpt til Nordea Finance Equipment.

Forvaltningskapitalen nådde også et nytt rekordnivå og utgjorde ved utgangen av kvartalet 354 milliarder euro.

Banken har tidligere kommunisert at de har en finansiell målsetning og et kostnadseffektiviseringsprogram som innebærer at forholdet mellom kostnader og inntekter skal bli redusert til 50 prosent innen 2022.

Nordea sier at de jobber med å nå målene og at de er på god vei. Ifølge kvartalsrapporten har banken lykkes med å redusere forholdet til 55 prosent ved utgangen av året, mens banken i 2019 lå på 57 prosent.

Nordea Liv: – Etisk pensjonsguide gir ikke et helhetlig bilde

Nordea Norge med vekst i både privat- og bedriftsmarkedet

Mer fra FinansWatch

Les også

Relaterte

Siste nytt

Stillinger

Se flere stillinger

Se flere stillinger

Siste nytt fra EiendomsWatch

Siste nytt fra AdvokatWatch